Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξελίξεις σχετικά με το φερόμενο ενδιαφέρον της PSA για αγορά της Jaguar Land Rover.

«Μύλος» με το ενδιαφέρον της PSA για JLR

1.658 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2019)

Ενδιαφέρον του PSA Groupe για να αποκτήσει την Jaguar Land Rover αναφέρουν διεθνή δημοσιεύματα, με την Tata Motors να απαντά που κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξελίξεις σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες και ώρες, οι οποίες αναφέρουν πως η PSA εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει τη Jaguar Land Rover. Μετά τις φήμες που υπήρξαν για απλό ενδιαφέρον, τα μέσα του εξωτερικού ανέφεραν πως οι δύο εταιρείες έχουν ξεκινήσει την ανταλλαγή εγγράφων προκειμένου το απλό ενδιαφέρον να μετουσιωθεί σε «γάμο».
 
Μάλιστα υπογράμμισαν πως τα οφέλη από μία ενδεχόμενη ένωση θα είναι αρκετά, ενώ υπογράμμισαν πως σε αυτό θα βολέψει και το γεγονός πως τα γραφεία των δύο εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο απέχουν μόνο 40 χιλιόμετρα.
 
Η απάντηση από τη μητρική εταιρεία της JLR, Tata Motors δεν άργησε να έρθει διαψεύδοντας δημόσια όλα τα σενάρια. Συγκεκριμένα σε δήλωσή της η Tata Motors είπε: «Ως πολιτική, δεν σχολιάζουμε την εικασία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μπορούμε όμως να επιβεβαιώσουμε ότι αυτές οι φήμες δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια».
 
Επίσημη θέση για όλα αυτά πήρε και το PSA Groupe. Με ανακοίνωσή του την Πέμπτη (9/5) σχολίασε: «Η PSA δεν βρίσκεται σε καμία βιασύνη για οποιαδήποτε εξαγορά και μπορεί να παραμείνει μόνη της. Δημιουργούμε την απαραίτητη ταμειακή ροή για να πληρώσουμε για το μέλλον μας. Αν υπάρξει κάποια ευκαιρία για εξαγορά, όπως η Opel-Vauxhall, θα το εξετάσουμε».
 
Όπως φαίνεται ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο, τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η κατάληξη.     

Toyota
Citroen