Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
O Nigel Stepney, είχε 30 χρόνια πορείας ως μηχανικός της F1. To 2007 το όνομά του σπιλώθηκε με την υπόθεση κατασκοπείας των Ferrari – McLaren. Σκοτώθηκε σε τροχαίο την Παρασκευή σε ηλικία 58 ετώ

O Nigel Stepney, είχε 30 χρόνια πορείας ως μηχανικός της F1. To 2007 το όνομά του σπιλώθηκε με την υπόθεση κατασκοπείας των Ferrari – McLaren. Σκοτώθηκε σε τροχαίο την Παρασκευή σε ηλικία 58 ετών.

Νεκρός σε τροχαίο ο Stepney

3.226 Επισκέψεις στο άρθρο (5/5/2014)

Ο πρώην μηχανικός της Ferrari και πέτρα του σκανδάλου στην υπόθεση κατασκοπείας του 2007, Nigel Stepney, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στη περιοχή του Essex της Αγγλίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Kent, ο 56χρονος Βρετανός οδηγούσε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής ένα ασημί VW Caddy και –άγνωστο γιατί- σταμάτησε στο διάζωμα του αυτοκινητόδρομου M20. Ο Stepney κατέβηκε από το όχημά του και τον χτύπησε ένα αρθρωτό φορτηγό, σκοτώνοντάς επί τόπου.Ο Stepney ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός στη Formula 1 το 1977. Πέρασε από τις Lotus και Benetton, από την οποία έφυγε μαζί με τον Schumacher για να πάνε στη Ferrari. Εκεί εργάστηκε έως το 2007, οπότε και ξέσπασε το σκάνδαλο κατασκοπείας και αναγκάστηκε να αποχωρήσει με βαρύτατες κατηγορίες. Σύμφωνα με την Ferrari, ο Stepney πριν πάει στην McLaren το 2007, πήρε μαζί του υλικό, μέσω του οποίου πρόδιδε την τεχνογνωσία της Ferrari. Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και έγινε γνωστή ως «Spygate» ή «Stepneygate». Η κατάληξη ήταν το πρόστιμο στη McLaren ύψους 100 εκ. δολαρίων και ο αποκλεισμός της ομάδας από το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών εκείνης της χρονιάς.Επίσης, η FIA απέκλεισε και τον μηχανικό της McLaren, τον Mike Coughlan, θεωρώντας τον ως συνεργό του εγκλήματος. Επιπλέον, η Ferrari κινήθηκε κατά του Stepney και νομικά. Η ποινή του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική για τον Βρετανό (φυλάκιση 20 μηνών και 600 ευρώ πρόστιμο), ωστόσο ο Stepney δεν μπήκε ποτέ στη φυλακή. Τα τελευταία χρόνια ο Nigel Stepney εργαζόταν ως Αγωνιστικός και Τεχνικός Διευθυντής των JRM sportcars.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
Skoda