Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Νέο Audi A3 allstreet: Πόσο SUV είναι σε σχέση με τα Q2 και Q3;

 Σχολιάστε 
16.685 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2024)
Νέο Audi A3 allstreet: Πόσο SUV είναι σε σχέση με τα Q2 και Q3;
3 Φωτογραφίες »

- Με μήκος στα 4,35 μ., μπαίνει ανάμεσα στο μικρό SUV Q2 & το οικογενειακό Q3
- Το A3 allstreet έχει ίδια απόσταση από το έδαφος (γύρω στα 14 εκ.), αλλά όχι τόσο SUV σχεδίαση όσο τα Q2 & Q3
- Σε μία mild hybrid έκδοση βγαίνει το A3 allstreet, το Q3 είναι το μοναδικό Plug-in σε όλη την γκάμα της Audi
- Περισσότερο hi-tech είναι η καμπίνα του A3 allstreet, που έχει μεγαλύτερη οθόνη αφής από το Q2 & μεγαλύτερο πίνακα από το Q3

Με μήκος στα 4,35 μ., μπαίνει ακριβώς ενδιάμεσα στο μικρό SUV Q2 & το οικογενειακό SUV Q3

Η Audi ανανέωσε το μικρομεσαίο μοντέλο της A3 και παράλληλα προσέθεσε μία νέα περιπετειώδη έκδοση, το Audi A3 allstreet. Μία επιλογή που έρχεται να συμπληρώσει την SUV γκάμα της γερμανικής μάρκας, που μετράει το μικρό SUV Q2 και το μικρομεσαίο SUV Q3. Και λέμε συμπληρώσει, διότι το νέο Audi A3 allstreet καλύπτει ακριβώς το κενό μεταξύ των δύο premium SUV. Πιο συγκεκριμένα, έχει μήκος στα 4.353 χλστ. και τοποθετείται ενδιάμεσα από το:

  • SUV πόλης Audi Q2 (4.208 χλστ.)
  • Οικογενειακό SUV Audi Q3 (4.484 χλστ.)

Το A3 allstreet έχει ίδια απόσταση από το έδαφος (γύρω στα 14 εκ.), αλλά όχι τόσο SUV σχεδίαση όσο τα Q2 & Q3

Η έννοια της συμπλήρωσης που αναφέραμε νωρίτερα επεκτείνεται και στο σχεδιαστικό προφίλ του Audi A3 allstreet. Διότι μπορεί να έχει παραπλήσια απόσταση από το έδαφος  σε σχέση με τα Q2 και Q3 (14-15 εκ.), όμως σχεδιαστικά διαφέρει αρκετά. Καταρχάς έχει το μικρότερο ύψος εκ των τριών, κάτω από το 1,5 μέτρο. Έπειτα, δεν έχει πολλά-πολλά πλαϊνά προστατευτικά, όταν Q2 και Q3 είναι περισσότερο «φορτωμένα». Κάπως έτσι, από τη μία πλευρά έχουμε δύο κλασικά SUV με πιο επιβλητικό προφίλ, από την άλλη το A3 allstreet θυμίζει περισσότερο υπερυψωμένο hatchback.
 
Μην ξεχνάμε πως το A3 allstreet είναι ουσιαστικά crossover έκδοση του «απλού» A3. Πιο συγκεκριμένα, έχει από την κατασκευή του 15 χλστ. (1,5 εκ.) αυξημένη απόσταση σε σχέση με το Sportback, ενώ χάρη και στη μεγαλύτερη διάμετρο των τροχών με την οποία εφοδιάζεται, η συνολική διαφορά της έκδοσης allstreet φθάνει στα 30 χλστ. (3 εκ.).


Audi A3 allstreet - Διαφορές με τα SUV Ausi Q2 & Audi Q3
3 Φωτογραφίες »

Audi A3 allstreet - Διαφορές με τα SUV Ausi Q2 & Audi Q3

Σε μία mild hybrid έκδοση βγαίνει το A3 Allstreet, το Q3 είναι το μοναδικό Plug-in σε όλη την γκάμα της Audi

Το εμπορικό λανσάρισμα του νέου A3 Allstreet γίνεται (αρχικά) σε μία επιλογή κινητήρα, ήπια υβριδικής τεχνολογίας. Κάτω από το καπό βρίσκουμε τον 1.500άρη turbo βενζινοκινητήρα των 150 ίππων (35 TFSI), συνεπικουρούμενο από ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, με ένα έξτρα ηλεκτρικό μοτέρ 20 ίππων και 25 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς από το 7-τάχυτο S tronic αυτόματο κιβώτιο.
 
Από την άλλη πλευρά, το Audi Q2 έχει πιο basic επιλογές, αποκλειστικά βενζινοκίνητες. Περισσότερες, πάλι, είναι οι διαθέσιμες προτάσεις του Audi Q3 (βενζίνη + diesel), στο οποίο υπάρχει και η PHEV έκδοση Business 45 TFSI e S tronic με τα 245 άλογα. Η συγκεκριμένη επιλογή αφορά περισσότερο τους χρήστες leasing (ευνοϊκή φορολογία λόγω χαμηλών ρύπων), ενώ έχει και ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς είναι το μοναδικό Plug-in hybrid μοντέλο στην τρέχουσα γκάμα της Audi.

Σελίδα 2Σχεδίαση: Πιο σύγχρονη & δυναμική η εμφάνιση του A3 Allstreet, βγαίνει και σε coupe έκδοση το Q3
Σελίδα 3Περισσότερο hi-tech είναι η καμπίνα του A3 Allstreet, που έχει μεγαλύτερη οθόνη αφής από το Q2 & μεγαλύτερο πίνακα από το Q3
Ford
moto