Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Το ανανεωμένο Hyundai Veloster Ν αποκάλυψε και επίσημα η κορεατική μάρκα.

Ντεμπούτο για το ανανεωμένο Hyundai Veloster Ν

3.685 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2020)

Το ανανεωμένο Hyundai Veloster Ν αποκάλυψε και επίσημα η κορεατική μάρκα, το οποίο έρχεται χωρίς πολλές εκπλήξεις, αλλά «φορτωμένο» με το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που αναμένεται να δούμε σε πολλά άλλα ισχυρά και μη αυτοκίνητα της Hyundai.

Ξεκινώντας λοιπόν από το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, το νέο 8άρι DCT της Hyundai, είναι ένα ολοκαίνουριο κιβώτιο  που ανέπτυξε η φίρμα και κάνει το ντεμπούτο του στο Veloster N. Στο μέλλον το ίδιο εξάρτημα αναμένεται να βρεθεί και στο πιο γνωστό σε εμάς i30 N, αλλά και σε εκδόσεις αυτοκινήτων που δεν υπάγονται στο ισχυρό τμήμα (Ν) της Hyundai.
 
Με τη συνδρομή του νέου κιβωτίου αυξήθηκε η ροπή του «καυτού» Veloster. Πλέον το hatchback μετρά 377 Nm, αριθμός κατά 7% αυξημένος σε σχέση με τα 353 Nm όπου προσφέρει το προηγούμενο πλέον μοντέλο με το εξάρι μηχανικό κιβώτιο. Ο κινητήρας δεν άλλαξε και έτσι οι 250 ίπποι συνεχίζουν να προέρχονται από το υπερτροφοδοτούμενο 2,0 λίτρων μοτέρ, ο οποίος με τη συνδρομή του Performance Package ανεβάζει την ισχύ του στα 275.
 
Σύμφωνα με την Hyundai, η αυξημένη ροπή προέρχεται από την τεχνολογία «N Grin Shift» (NGS) που επιτρέπει την υπερσυμπίεση του turbo και τη μεγιστοποιημένη απόκριση μετάδοσης για 20 δευτερόλεπτα. Το νέο κιβώτιο έρχεται επίσης με τις λειτουργίες «N Power Shift» (NPS) και «N Track Sense Shift» (NTS), αμφότερες ελέγχουν τις αλλαγές ταχυτήτων ανάλογα με το τι απαιτεί η κατάσταση, προκειμένου ο οδηγός να πάρει το μάξιμουμ της απόδοσης και να ευχαριστηθεί τις δυνατότητες του αυτοκίνητου.
 
Τα παραπάνω ελέγχονται μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης του οδηγού που βρίσκεται ενσωματωμένο σε μία οθόνη 8 ιντσών, ενώ το ενημερωμένο Veloster φέρνει μαζί του και ένα ηχοσύστημα JBL. Παράλληλα είναι εξοπλισμένο με νέα N Light Sports Bucket καθίσματα, που είναι κατά 2 κιλά ελαφρύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα, ενώ στο ύψος του σβέρκου έχουν ένα φωτιζόμενο Ν λογότυπο. Ολοκληρώνοντας με την αισθητική να πούμε πως εξωτερικά δεν έχουν γίνει αλλαγές.
 
Το Hyundai Veloster N θα κυκλοφορήσει στη Νότια Κορέα μέσα στον Απρίλιο, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες αγορές που θα προσφερθεί.    

Mercedes
NISSAN