Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο Καναδάς «σκοτώνει» τα κινέζικα ηλεκτρικά με 100% φόρο εισαγωγής!

 Σχολιάστε 
1.956 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2024)
Ο Καναδάς «σκοτώνει» τα κινέζικα ηλεκτρικά με 100% φόρο εισαγωγής!

- Επιπλέον φόρος 25% και στα κινέζικα προϊόντα σιδήρου-αλουμινίου.
- Ανάλογη φορολογία και σε κινέζικα προϊόντα σχετικά με την ηλιακή ενέργεια.
- Από τον Οκτώβρη σε ισχύ οι νέοι δασμοί.
- Υπ. Οικονομικών: «Αντιμετωπίζουμε αθέμιτο ανταγωνισμό από Κινέζους».

Έριξε «βόμβα» ο Καναδάς

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να μειώσει τους δασμούς που επέβαλλε στα ηλεκτρικά, τα οποία εισάγονται από την Κίνα στη «Γηραιά Ήπειρο», ο Καναδάς φορολογεί... θανάσιμα τα κινεζικά ηλεκτρικά επιβάλλοντας δασμό 100%.

Επιπλέον φόρος 25% και στα κινέζικα προϊόντα σιδήρου-αλουμινίου

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τα Μέσα της χώρας, ο 100% επιπλέον φόρος εισαγωγής που επιβάλλεται από την Κυβέρνηση της χώρας, αφορά όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κινεζικής προέλευσης. Το νέο μέτρο του Καναδά θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου. Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για επιπρόσθετο φόρο 25% στις εισαγωγές προϊόντων χάλυβα και αλουμινίου από την Κίνα από τις 15 Οκτωβρίου, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και σε προϊόντα σχετικά με την ηλιακή ενέργεια.

Σκοπός του Καναδά η προστασία των εγχώριων παραγωγών

Οι κινήσεις έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν την αυτοκινητοβιομηχανία του Καναδά καθώς και τους παραγωγούς χάλυβα και αλουμινίου. Ο πρώτος τομέας απασχολεί πάνω από 125.000 άτομα, ενώ ο δεύτερος πάνω από 130.000.

Υπ. Οικονομικών: «Αντιμετωπίζουμε αθέμιτο ανταγωνισμό από Κινέζους»

Σε σχετική ενημέρωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών του Καναδά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων πως: «οι κινήσεις ήταν απαραίτητες καθώς ο κλάδος των αυτοκινήτων αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή αθέμιτο ανταγωνισμό από Κινέζους παραγωγούς, οι οποίοι επωφελούνται από αθέμιτες, μη εμπορικές πολιτικές και πρακτικές». Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση συνέχισε να ισχυρίζεται ότι η Κίνα έχει μια «σκόπιμη, κατευθυνόμενη από το κράτος πολιτική πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας και αυτό απειλεί τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις στη βιομηχανία των ηλεκτρικών σε όλο τον κόσμο».

Autotriti.gr
OPEL