Οδηγούμε στη Μασσαλία: Lexus RZ 450e Direct4
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγούμε στη Μασσαλία: Lexus RZ 450e Direct4

13.759 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2023)

To Lexus RZ 450e είναι το πρώτο μοντέλο της πολυτελούς ιαπωνικής μπράντας που σχεδιάστηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό για αυτό όφειλε να είναι εντυπωσιακό σε όλα του.

Premium ηλεκτρικό SUV με τιμόνι «playstation» και εγγύηση 1.000.000 χλμ.

To Lexus RZ 450e δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό της πολυτελούς ιαπωνικής φίρμας με την έννοια του πρωτοεμφανιζόμενου. Είχε προηγηθεί το Lexus UX 300e (διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του επί ελληνικού εδάφους), το οποίο όμως διέθετε και υβριδική έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το νέο ηλεκτρικό SUV της Lexus είναι αφενός μεγαλύτερο και αφετέρου σχεδιάστηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό. Κάτι σαν το Toyota bz4X, που οδηγήσαμε πριν λίγο καιρό και που είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό της «μαμάς» Toyota.

Όλοι ξέρουν πως η Lexus είναι το πολυτελές παρακλάδι της Toyota και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, το RZ 450e είναι ουσιαστικά είναι ένα πολυτελές, πιο δυνατό και πιο όμορφο bZ4x. Πάντως, αν και τα δύο μοντέλα μοιράζονται το πάτωμα e-TNGA (αφορά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα) και το μεταξόνιο των 2.850 χλστ., διαφέρουν αρκετά με τη Lexus να έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες προηγμένων τεχνολογιών που της δίνει τo premium προφίλ της.

Για παράδειγμα το RZ 450e θα είναι διαθέσιμο και με επαναστατικό, by-wire, τιμόνι, που δεν έχει κολόνα και χωρίς μηχανική σύνδεση με τους μπροστινούς τροχούς! Επιπλέον, όπως και το bz4X, προσφέρει εγγύηση 11 χρόνων ή 1.000.000 χλμ. για την μπαταρία του κάτι το οποίο είναι ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την αγορά των ηλεκτρικών.


H χαρακτηριστική μάσκα της Lexus, στο νέο Lexus RZ 450e είναι «κλειστή», με τρεις μακρόστενους αεραγωγούς στις άκρες και χαμηλά στον προφυλακτήρα.

H χαρακτηριστική μάσκα της Lexus, στο νέο Lexus RZ 450e είναι «κλειστή», με τρεις μακρόστενους αεραγωγούς στις άκρες και χαμηλά στον προφυλακτήρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER