Τιμές με Leasing

Νέα μοντέλα ετοιμάζει η Rivian με την βοήθεια της VW

1.045 Επισκέψεις στο άρθρο (28/6/2024)
To Rivian R2.
3 Φωτογραφίες »

To Rivian R2.

- Η Rivian, παρά την μάχη για την σωτηρία της ετοιμάζει νέα μοντέλα
- Έρχονται ένα pick-up και ένα βαν
- Φτιάχνουν μια πλατφόρμα από κοινού Rivian και VW

Η Rivian, παρά την μάχη για την σωτηρία της, ετοιμάζει νέα μοντέλα

Παρά το γεγονός ότι μάχεται για την σωτηρία της, η Rivian σχεδιάζει την κατασκευή τουλάχιστον πέντε νέων οχημάτων. Η επένδυση της Volkswagen στην Rivian φαίνεται να πυροδοτεί τις εξελίξεις, χωρίς ωστόσο να έχουν διαρρεύσει άλλες πληροφορίες από μεριάς της Rivian.

Έρχονται ένα pick-up και ένα βαν

Φήμες θέλουν την Rivian να σκοπεύει να κατασκευάσει ένα ακόμα αυτοκίνητο βασιζόμενο στην πλατφόρμα δεύτερης γενιάς που χρησιμοποιήθηκε στα RT1 και R1S με τις πιθανότητες να θέλουν αυτό να είναι βαν. Έτοιμα να μπουν σε παραγωγή είναι τα R2 και R3, crossover και τα δύο, αλλά η Rivian υπονόησε πως θα έρθει και ένα νέο pick-up βασιζόμενο σε μια μεγαλύτερη πλατφόρμα.

Το R2 αναμένεται να συναρμολογείται στα εργοστάσια της μάρκας στην πολιτεία του Ιλινόις και να κοστίζει περίπου 42.000 ευρώ. Αν όλα πάνε καλά, και η εταιρεία δεν κατεβάσει ρολά μέχρι τότε, μπορούμε να αναμένουμε το R2 στο πρώτο εξάμηνο του 2026. Για το R3 δεν γνωρίζουμε πολλά, μόνο το ότι θα είναι φθηνότερο του R2 και ότι αναμένεται στους δρόμους μετά από αυτό.


Τα επόμενα πλάνα της Rivian για την γκάμα της.
3 Φωτογραφίες »

Τα επόμενα πλάνα της Rivian για την γκάμα της.

Φτιάχνουν μια πλατφόρμα από κοινού Rivian και VW

Η Volkswagen έχει επενδύσει ήδη ένα ποσό κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ενώ αναμένεται να φτάσει τα 5 δις, με σκοπό να δημιουργηθεί μια σύμπραξη 50-50 με σκοπό την δημιουργία από κοινού μιας νέας πλατφόρμας που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τα ακόμη τρία μοντέλα. Η Rivian από πλευράς της υποστήριξε πως τα χρήματα αυτά θα επιταχύνουν τις διαδικασίες για την κατασκευή του R2.

Στελέχη της εταιρείας επισήμαναν πως «η πλειάδα επιλογών σε συνδυασμό με την παγκόσμια φήμη του ονόματος της Volkswagen και την βαθύτατη γνώση από μέρους της των διεθνών αγορών θα φέρει κοντά την νέα ηλεκτρική τεχνολογία σε περισσότερο κόσμο ανά την υφήλιο».  

PAPADAMANTIOU
Test Center