Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πιο κοντά από ποτέ Τοyota & Subaru

2.137 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2020)

H Toyota ενίσχυσε το μερίδιο της στην Subaru και τώρα οι σχέσεις των δύο εταιρειών είναι πιο ατσαλωμένες από ποτέ.


Tις σχέσεις του φαίνεται πως ατσαλώνουν Τοyota και Subaru, με την πρώτη να προχωρά στην αύξηση του ποσοστού των μετοχών της από το 16,8% στο 20% πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 6 Φεβρουαρίου.

Πλέον η συνεργασία των δύο εταιρειών θα γίνει ακόμη στενότερη με την Subaru πάντως να κρατά χαμηλούς τόνους και να αναφέρεται στην ανακοίνωσή της πως η κίνηση αυτή θα «δώσει ώθηση στα κοινά project τους» και θα «συνεισφέρει στην ανάπτυξη και των δύο εταιρειών».

Τοyota και Subaru άρχισαν να εργάζονται μαζί από το 2005 περίπου όταν υπήρξε ρήξη στην συνεργασία της δεύτερης με την General Motors.
Αμέσως, οι δυο ιαπωνικές εταιρείες προχώρησαν στην από κοινού ανάπτυξη των GT 86 και BRZ, που μπορεί να μην σημείωσαν σημαντικές πωλήσεις αλλά τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού πάνω τους χάρη στον fun to drive χαρακτήρα τους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει γνωστό πως οι δύο φίρμες θα φέρουν στην αγορά το δεύτερης γενιάς GT 86/BRZ ενώ θα αναπτύξουν από κοινού ένα ηλεκτρικό crossover και μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα για μεσαία και μεγάλα σεντάν και SUV. Tέλος, η Toyota θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Subaru στα συστήματα τετρακίνησης ενώ η Subaru θα δανειστεί την ηλεκτρική τεχνολογία τoυ μεγάλου ιαπωνικού κολοσσού.
 

Autotriti.gr
EURO NCAP 2024 BIG VANS