Τιμές με Leasing

Πρώτες σε αξιοπιστία Toyota και Lexus τη τελευταία τριετία

4.849 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2024)
Πρώτες σε αξιοπιστία Toyota και Lexus τη τελευταία τριετία
2 Φωτογραφίες »

- Toyota και Lexus κυριάρχησαν με 16 από τα 36 μοντέλα, σύμφωνα με έρευνες της Consumer Reports
- Επτά ασιατικές μάρκες στη πρώτη δεκάδα
- Τα υβριδικά κέρδισαν τα εσωτερικής καύσης, έχασαν τα ηλεκτρικά

Toyota και Lexus κυριάρχησαν με 16 από τα 36 μοντέλα

Πρώτες σε αξιοπιστία οι Toyota και Lexus, σε έρευνες αξιοπιστίας μεταχειρισμένων τριετίας από τη Consumer Reports. Οι δύο ιαπωνικές μάρκες έσπασαν όλα τα ρεκόρ σε αξιοπιστία, βλέποντας 16 από τα συνολικά 36 μοντέλα στη λίστα να είναι δικά τους. Η Lexus σκόραρε 79/100 σε κλίμακα αξιοπιστίας με μοντέλα όπως τα ES, NX και RX. Από την άλλη η Toyota σκόραρε 76/100 ενώ είδε τη Corolla να χαρακτηρίζεται ως το πιο αξιόπιστο μοντέλο της τριετίας.

Επτά ασιατικές μάρκες στη πρώτη δεκάδα

Η κυριαρχία βέβαια των Ασιατών δεν σταμάτησε εκεί, αφού έδειξαν για άλλη μια φορά ότι στο παιχνίδι της αξιοπιστίας δεν «παίζονται». Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τις Lexus και Toyota, στην πρώτη δεκάδα των πιο αξιόπιστων εταιριών βρέθηκαν ακόμα πέντε από την Ασία, με την Απω Ανατολή να έχει μέσο όρο σκορ αξιοπιστίας 63 στα 100. Honda, Acura, Subaru, Mazda και Kia είδαν το όνομα τους να φιγουράρει στο top 10.


To Lexus EX, ένα από τα μοντέλα που διακρίθηκαν για την αξιοπιστία τους από το Consumer Reports.
2 Φωτογραφίες »

To Lexus EX, ένα από τα μοντέλα που διακρίθηκαν για την αξιοπιστία τους από το Consumer Reports.

Τα υβριδικά κέρδισαν τα εσωτερικής καύσης, έχασαν τα ηλεκτρικά

Οι έρευνες όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού έδειξαν και τις είδους μηχανικά σύνολα είναι τα πιο αξιόπιστα. Σε αυτή τη κατηγορία τρανοί νικητές αναδείχθηκαν τα υβριδικά τα οποία, σύμφωνα με την έρευνα, βγάζουν κατά 24% λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Από την άλλη, οι μεγάλοι χαμένοι είναι τα ηλεκτρικά τα οποία βγάζουν κατά 79% περισσότερα προβλήματα. Να σημειωθεί ότι τα plug-in υβριδικά μοντέλα μετρήθηκαν κατά 146% πιο αναξιόπιστα, από αυτά των θερμικών κινητήρων.  

NEO TRANSIT CUSTOM
SAILUN KAINOTOMIA