Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Το σύστημα e-Power κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία με το Note τον Νοέμβριο του 2016.

Πρώτο ορόσημο για τα e-Power αυτοκίνητα της Nissan

1.897 Επισκέψεις στο άρθρο (6/4/2021)

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης e-Power της Nissan εξοπλίζει ανά τον κόσμο ολοένα και περισσότερα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας και φαίνεται πως κερδίζει την εκτίμηση του αγοραστικού κοινού, οδηγώντας την εταιρεία σε ένα αριθμό ορόσημο.


Το ηλεκτροκίνητο σύστημα e-Power της Nissan, το οποίο εξοπλίζει και το νέο Qashqai, χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα αλλά όχι για να κινεί ο ίδιος το αυτοκίνητο, αλλά για να παράγει ηλεκτρισμό (παίζοντας το ρόλο γεννήτριας για την μπαταρία), ο οποίος στη συνέχεια μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα διοχετεύεται στους τροχούς προκειμένου να κινηθεί το όχημα.
 
Το σύστημα e-Power κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία με το Note τον Νοέμβριο του 2016, ενώ στη συνέχεια πέρασε και σε άλλα μοντέλα. Πλέον όπως ανακοίνωσε η Nissan, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων που εξοπλίζονται με το συγκεκριμένο σύστημα στην Ιαπωνία, ξεπέρασαν τις 500.000 μονάδες στα τέλη του Μάρτη, οδηγόντας έτσι τη μάρκα στον πρώτο αριθμό ορόσημο.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στο νέο Nissan Qashqai το σύστημα e-Power αναλύεται σε έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λτ. μεταβλητής συμπίεσης 157 ίππων, που όπως προαναφέραμε στην ουσία παίζει το ρόλο της γεννήτριας για την μπαταρία. Η ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία μεταφέρεται στον ηλεκτροκινητήρα ισχύος 190 ίππων με 330 Nm ροπής, που είναι και ο μόνος υπεύθυνος για την κίνηση των τροχών του εμπρόσθιου άξονα.
 
Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι ένα ακόμα βήμα προς στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η Nissan να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050. Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, στις αρχές της δεκαετίας του 2030 κάθε νέο όχημα που θα προσφέρει η Nissan στις βασικές αγορές θα ηλεκτροδοτηθεί.

Toyota
PEUGEOT