Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Renault ElectriCity: Η μεγαλύτερη εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρικών

2.096 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2021)

Το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη θέλει να δημιουργήσει η Renault, ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τρία εργοστάσια της γαλλικής μάρκας στη βόρεια Γαλλία.

Μία νέα οντότητα η οποία θα είναι σε θέση να παράγει έως και 400.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως σκοπεύει να δημιουργήσει η Renault. Όπως ανακοίνωσε η γαλλική μάρκα θα ονομάζεται Renault ElectriCity και θα περιλαμβάνει τα εργοστάσιά της που βρίσκονται στις πόλεις Douai, Maubeuge και Ruitz στη βόρειο κομμάτι της Γαλλίας.
 
Τα τρία εργοστάσια θα παράγουν τα επερχόμενα ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα της Renault, συμπεριλαμβανομένων των Megane e και 5, μαζί με ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα και εξαρτήματα για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Η Renault έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν ότι σκοπεύει να κατασκευάσει το ηλεκτρικό 5 στο εργοστάσιο στην πόλη Douai που ήταν ο χώρος όπου δημιουργήθηκε και το αρχικό 5. Η εταιρεία λέει ένα ακόμα μικρομεσαίο ηλεκτρικό με βάση την πλατφόρμα CMF-EV που χρησιμοποιείται για το Megane e θα παράγεται επίσης από το ίδιο εργοστάσιο.
 
Το εργοστάσιο στην πόλη Maubeuge χρησιμοποιείται για την παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων της Renault από το 1980 και επί του παρόντος φιλοξενεί το Kangoo van και την Mercedes-Benz Citan. Το ηλεκτρικό Kangoo E-Tech Electric της επόμενης γενιάς, το Citan της επόμενης γενιάς και το Nissan NV200 θα κατασκευαστούν στην συγκεκριμένη εγκατάσταση. Επιπρόσθετα, η Renault είπε ότι «άλλες παραλλαγές» του Kangoo νέας γενιάς θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο παράλληλα με τα ηλεκτρικά.
 
Το εργοστάσιο της Renault στην πόλη Ruitz, το οποίο κατασκευάζει επί του παρόντος κιβώτια ταχυτήτων, θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την παραγωγή ηλεκτρικών εξαρτημάτων.
 
Η Renault λέει ότι η οντότητα ElectriCity θα δημιουργήσει συνολικά 700 νέες θέσεις εργασίας έως το 2024, 350 στο εργοστάσιο Maubeuge, με τις υπόλοιπες να χωρίζονται μεταξύ Douai και Ruitz. Παράλληλα η εταιρεία θα ιδρύσει ένα κέντρο εκπαίδευσης για να διδάξει τις νέες δεξιότητες που απαιτούνται για την παραγωγή ηλεκτρικών.

Mercedes
Autotriti.gr