Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Εντός του 2019 τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 60% σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε «οργασμό» οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών

6.924 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2020)

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πληθαίνουν και απαιτούν περισσότερους σταθμούς φόρτισης κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξησή τους εντός του 2019.


Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ), εντός του 2019 τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 60% σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα στην εν λόγω έκθεση επισημαίνεται πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των τελευταίων τριών ετών, η οποία ξεπερνάει τον αριθμό πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Αποτελώντας τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων, η Κίνα έχει κυρίαρχο ρόλο σε αυτή την αύξηση των σταθμών φόρτισης, καθώς από το σύνολο των νέων σταθμών το 60% βρίσκεται στην ασιατική χώρα. Να σημειωθεί πως από το συνολικό αριθμό των σταθμών, το 31% είναι ταχείας φόρτισης, βοηθώντας έτσι το ηλεκτρικό όχημα να φορτιστεί σε λίγα λεπτά εν αντιθέσει με τους συμβατικούς σταθμούς που απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο.
 
Θυμίζουμε πως μετά την πανδημία, πολλές χώρες στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, στο πλαίσιο στήριξης της οικονομίας προσφέρουν πολλά κίνητρα στους  πολίτες της για να προχωρήσουν στην απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Παράλληλα η Γερμανία ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 500 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και για τη δημιουργία ιδιωτικών σταθμών φόρτισης. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 6,5 εκατομμύρια ιδιωτικά σημεία φόρτισης σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Τέλος να σημειωθεί πως αναλυτές προβλέπουν πως οι ήδη ενισχυμένες πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα εκτοξευθούν στην επόμενη δεκαετία. Παράλληλα υπογραμμίζουν πως αν και οι περισσότεροι θα προτιμούν τη φόρτιση στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας τους, η δημιουργία δημόσιων σταθμών φόρτισης είναι μια απαραίτητη υποδομή, καθώς θα παρέχει την ασφάλεια στους ενδιαφερόμενους αγοραστές πως κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών θα έχουν στη διάθεσή τους πολλά σημεία φόρτισης.

Mercedes
20YEARS BEST SELLERS