Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σε συνομιλίες βρίσκονται Fiat-Chrysler & PSA Group

1.722 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2019)

Την πιθανότητα συγχώνευσης εξετάζουν Fiat-Chrysler και Peugeot-Citroen. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.


Λίγους μήνες μετά την διακοπή των συνομιλιών μεταξύ της Fiat-Chrysler και της Renault λόγω των διαφωνιών της γαλλικής κυβέρνησης και της Nissan, το FCA Group φαίνεται πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον άλλο γαλλικό όμιλο.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά τις τελευταίες μέρες από την Wall Street Journal, Fiat-Chrysler και PSA Group εξετάζουν την πιθανότητα να συγχωνευτούν και να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα εταιρεία με πρόεδρο τον Carlos Tavares, τον CEO της PSA και τον πρόεδρο της Fiat John Elkann να αναλαμβάνει την θέση του CEO στη νέα εταιρεία.

Oι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι αυτή δεν είναι η πρώτη προσέγγιση μεταξύ των δύο ομίλων, αφού λέγεται πως η Fiat-Chrysler έχει ήδη απορρίψει μια πρόταση της Peugeot για συγχώνευση πριν αρκετό καιρό. Πηγές κάνουν λόγο πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακομα σε αρχικό στάδιο και ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Οι δύο όμιλοι πούλησαν συνολικά πέρυσι 8,7 εκατομμύρια οχήματα, κάτι που θα τους έφερνε στην τέταρτη θέση των πιο επιτυχημένων κατασκευαστών σε περίπτωση συγχώνευσης. Το PSA Group θα επωφελούταν από την θέση της Fiat-Chrysler στην αμερικανική αγορά ενώ το FCA Group θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την επιτυχημένη πορεία του γαλλικού ομίλου στην Ευρώπη.

Στην Γηραιά Ήπειρο, σε περίπτωση συγχώνευσης των δύο ομίλων, η νέα εταιρεία των PSA και FCA θα έπαιρνε την δεύτερη θέση σε συνολικές πωλήσεις πίσω μόνο από το VW Group.
 

Autotriti.gr
SEAT XENOIASTOI