Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στα σχέδια της CUPRA ένα ηλεκτρικό Crossover SUV

1.133 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2024)
Στα σχέδια της CUPRA ένα ηλεκτρικό Crossover SUV
2 Φωτογραφίες »

- Έρχεται ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV από την CUPRA για Ευρώπη και Αμερική
- Διαθέτει κυρτή σπορ οροφή και μεγάλη LED μπάρα πίσω
- Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SSP (Scalable Systems Platform) και ξεπερνάει τους 500 ίππους
- Ευρύχωρο εσωτερικό που δίνει έμφαση στη τεχνολογία

Έρχεται ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV από την CUPRA για Ευρώπη και Αμερική

Η CUPRA κάνει σχέδια να επεκταθεί στην Αμερικάνικη αγορά, με τους Ισπανούς να πιστεύουν, ότι ένα ηλεκτρικό crossover SUV, που θα πουληθεί και στην Ευρώπη είναι η κατάλληλη επιλογή. Βέβαια, η CUPRA μετά και την παρουσίαση Terammar θα ασχοληθεί με το Raval supermini, ενώ το νέο SUV θα έρθει στα τέλη της δεκαετίας.

Διαθέτει κυρτή σπορ οροφή και μεγάλη LED μπάρα πίσω

Σύμφωνα με το ανεξάρτητο σχέδιο του σχεδιαστή AVARVARH το SUV της CUPRA θα διαθέτει, όπως και όλα τα μοντέλα της μάρκας, αθλητικό χαρακτήρα. Αρχικά αναμένεται να διαθέτει σπορτίφ σχεδίαση με κυρτή οροφή ίδια με αυτή της Lotus Eletre, ενώ ο μπροστινός προφυλακτήρας θα θυμίζει Porsche Cayenne, χάρη στα διάφορα σπορ σχέδια αεραγωγών, το σχήμα του καπό όπως και τα «κοφτερά» LED φώτα. Το πίσω μέρος, χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη LED μπάρα και ένα μικρό κυρτό παράθυρο πορπαγκάζ.

Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SSP (Scalable Systems Platform) και ξεπερνάει τους 500 ίππους

Το ηλεκτρικό Crossover της CUPRA θα βασίζεται στην νέα SSP πλατφόρμα αρχιτεκτονικής του VW Group, ενώ ως την ναυαρχίδα της CUPRA αναμένεται να διαθέτει και τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες. Θα βγαίνει σε διάφορα κινητήρια σύνολα, με ένα ή και δυο μοτέρ, ενώ θα ξεπερνάει τους 500 ίππους. Επίσης δεν αποκλείεται να διαθέτει νέα γενιά μπαταριών που φορτίζουν γρήγορα, ενώ η κορυφαία έκδοση του μοντέλου θα φοράει μπαταρία που θα φτάνει τα 100 kWh και θα φτάνει σε αυτονομία τουλάχιστον τα 640 χιλιόμετρα.

Ευρύχωρο εσωτερικό που δίνει έμφαση στη τεχνολογία

Στο εσωτερικό η CUPRA έχει στόχο να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο με άνετη καμπίνα για  όλους τους επιβάτες, όπως και με μεγάλο πορπαγκάζ. Αν και δεν ξέρουμε πολλά, στην καμπίνα πιθανότατα να δούμε σπορ καθίσματα και infotainment προσανατολισμένο στον οδηγό. Τέλος το μόνο σίγουρο είναι, ότι σαν ναυαρχίδα της γκάμας της CUPRA θα έχει την πιο εξελιγμένη τεχνολογικά καμπίνα της μάρκας.

Hyundai
NISSAN