Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Συγκριτικό: Citroen C3 Vs Peugeot 208 Vs Renault Clio
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Συγκριτικό: Citroen C3 Vs Peugeot 208 Vs Renault Clio

C3 Vs 208 Vs Clio: Ποιος Γάλλος έχει το καλύτερο μικρό μοντέλο πόλης;

16.758 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2024)

- Το Citroen C3 είναι το φθηνότερο από τα τρία
- Το Peugeot 208 έχει τις καλύτερες επιδόσεις και κατανάλωση
- Το Renault Clio χωράει 2 παραπάνω βαλίτσες από τα άλλα δύο
- Στο δρόμο: 'Ανετο το Citroen, ποιότητα κύλισης για το Renault, πιο ευχάριστο το Peugeot

Το Citroen C3 είναι το φθηνότερο από τα τρία

Συγκρίνουμε τα τρία γαλλικά μικρά μοντέλα πόλης, στην εισαγωγική βενζινοκίνητη έκδοσή τους. Φθηνότερο όλων είναι το Citroen C3 (1,2 PureTech 110 PS) το οποίο κάνει 18.700 ευρώ, έχει τα περισσότερα άλογα αλλά λιγότερο εξοπλισμό. Στα 20.570 ευρώ είναι το Renault Clio (1,0 TCe 90 PS), ενώ στα 21.500 ευρώ είναι το Peugeot 208 (1,3 PureTech 100 PS), με τον πληρέστερο όμως εξοπλισμό.

Το Peugeot 208 έχει τις καλύτερες επιδόσεις και την χαμηλότερη κατανάλωση

Να πούμε ότι και τρία μοντέλα του συγκριτικού μας έχουν 3κύλινδρους turbo κινητήρες, μαζί με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Το Peugeot 208 είναι εκείνο που συνδυάζει τις καλύτερες επιδόσεις με την χαμηλότερη κατανάλωση. Πιο συγκεκριμένα, είναι το πιο οικονομικό από τα τρία (6,1 λτ./100 χλμ.) ενώ έχει καλές ρεπρίζ (ενδιάμεσες ταχύτητες) για πιο γρήγορες και ασφαλείς προσπεράσεις (ισοπαλία με το C3).

Το Renault Clio χωράει 2 παραπάνω βαλίτσες από τα άλλα δύο

Με χώρο αποσκευών στα 391 λτ. το Renault Clio έχει το δεύτερο μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας. Συγκριτικά με τα άλλα δύο αυτοκίνητα μπορείς να βάλεις δύο παραπάνω βαλίτσες.

Στο δρόμο: 'Ανετο το Citroen, ποιότητα κύλισης για το Renault, πιο ευχάριστο το Peugeot

Διαφορετικό οδικό προσανατολισμό έχουν τα τρία γαλλικά supermini. To Citroen C3 εστιάζει στις άνετες μετακινήσεις, με την ανάρτησή του να έχει πιο μαλακή ρύθμιση για να διαχειρίζεται καλύτερες τις μπόλικες κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων. Οδηγώντας το Renault Clio, τώρα, θα εκτιμήσεις την ποιότητα κύλισης. Ειδικά σε πιο μεγάλες ταχύτητες είναι σταθερό και ευθύβολο, με την καμπίνα αρκετά «προστατευμένη» από εξωτερικούς θορύβους όπως έδειξε το ντεσιμπελόμετρό μας (68,2 dB με 6η στα 120 χλμ./ώρα). Το Peugeot 208, τέλος, είναι το πιο ευχάριστο οδηγικά. Έχει «αέρινο» πάτημα και δυναμική κατευθυντικότητα, με το μπροστινό σύστημα «ακούει» στις εντολές πολύ πιο άμεσα από ότι αφήνει να «εννοηθεί» το ελαφρύ σε αίσθηση σύστημα διεύθυνσης.
 
Κάντε κλικ στη συνέχεια του άρθρου για την αναλυτική συγκριτική δοκιμή των τριών μοντέλων

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Εσωτερικό & Χώροι
Σελίδα 3Κινητήρες & Οδική Συμπεριφορά
Σελίδα 4Η γνώμη μας, μετρήσεις, τιμές & τεχνικά χαρακτηριστικά
Toyota
KIA VANS IAA