ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ford Focus και Opel Astra: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

1.216 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2024)
Ford Focus και Opel Astra: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Ξεκινώντας από την αξιοπιστία, αμφότερα τα μοντέλα δεν προκαλούν «πονοκεφάλους» με εκτεταμένες ζημιές και βλάβες. Στο Ford Focus μπορεί να χρειαστούν αντικατάσταση ή επισκευή τα μπεκ πετρελαίου, στην περίπτωση που ο κινητήρας έχει γύρω στα 200.000 χιλιόμετρα, ενώ στο Opel Astra ενδέχεται να παρατηρηθεί διαρροή λαδιού από τα μηχανικά μέρη. Επιπλέον, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα στα κωνικά ρουλεμάν που βρίσκονται στο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων του Astra.


Τα μηχανικά μέρη των δύο μοντέλων δεν ταλαιπωρούνται από πρόωρες φθορές. Στις station wagon εκδοχές του Ford Focus, υπάρχει η πιθανότητα να έχουν «κουραστεί» τα αμορτισέρ αν οι προηγούμενοι κάτοχοι φόρτωναν υπερβολικά το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου.



Στο εσωτερικό του Ford Focus και του Opel Astra δεν δημιουργούνται πρόωρες φθορές από τη χρήση. Δεν παρατηρούνται σημάδια και χαρακιές στις πλαστικές επενδύσεις, ούτε στις ταπετσαρίες των καθισμάτων, με το αφρώδες υλικό των τελευταίων να διατηρεί σωστά τη φόρμα του. Σε αντίστοιχα καλή κατάσταση βρίσκονται και οι διακόπτες στα τιμόνια και στα ταμπλό των δύο μοντέλων.

Περνώντας στην ευρυχωρία, το Opel Astra έχει κατά 7 εκατοστά φαρδύτερο πίσω κάθισμα, ενώ παράλληλα έχει κατά 3 και 2 εκατοστά παραπάνω χώρο για τα γόνατα  και τα κεφάλια των πίσω επιβατών αντίστοιχα.

Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων diesel: Ford Focus VS Opel Astra
Σελίδα 2Ford Focus 2010-2018: Κοστίζουν μεταξύ 6.000 και 18.000 ευρώ
Σελίδα 3Opel Astra 2015-2021: Έχουν τιμές από 9.000 έως 20.000 ευρώ
Σελίδα 4Ford Focus και Opel Astra: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
FORD
NEXEN NFERA PRIMUS