Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Συνεργασία Hyundai - Skoda για να επιταχύνουν την υιοθέτηση υδρογόνου

(24/9/2024)
Συνεργασία Hyundai - Skoda για να επιταχύνουν την υιοθέτηση υδρογόνου
2 Φωτογραφίες »

- Στόχος η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξάπλωση της υδρογονοκίνησης.
- Το Μνημόνιο καλύπτει τις κυψέλες καυσίμου και οικοσυστήματα υδρογόνου.
- Συνεργασία και με την General Motors για τη Hyundai.

Στόχος η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξάπλωση της υδρογονοκίνησης

Η Hyundai και η Skoda υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με σκοπό τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος κινητικότητας υδρογόνου. Αμφότερες οι μάρκες συμμερίζονται την άποψη ότι το υδρογόνο θα είναι βασικός πυλώνας για μια βιώσιμη κοινωνία, ξεκινώντας από την κινητικότητα. Έτσι, ενώνουν τις δυνάμεις τους  προκειμένου να ερευνήσουν και να λειτουργήσουν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα πάνω στην εξάπλωση της υδρογονοκίνησης.

Το Μνημόνιο καλύπτει τις κυψέλες καυσίμου και οικοσυστήματα υδρογόνου

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι δύο μάρκες θα διερευνήσουν την πιθανότητα η Hyundai να μοιραστεί το σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου και την εν  γένει τεχνολογία της. Παράλληλα,  θα πραγματοποιήσουν μελέτες για εφαρμογές συστημάτων κυψελών καυσίμου για ποικίλη χρήση πέρα ​​από την κινητικότητα.

Οι δηλώσεις των στελεχών Hyundai και Skoda

«Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Skoda στοχεύει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης του υδρογόνου, η οποία θα συμβάλει στην πρόοδο της τεχνολογίας υδρογόνου και στην ουδετερότητα του άνθρακα», δήλωσε ο Ken Ramirez, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Global Commercial Vehicle and Hydrogen Business της Hyundai.   

«Πιστεύουμε ότι τουδρογόνο θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στον μετασχηματισμό της κινητικότητας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η συνεργασία μας με την Hyundai Motor Company έχει ως στόχο να μας δώσει τη δυνατότητα να κοιτάξουμε πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα και να εξερευνήσουμε ευρύτερες αγορές», δήλωσε ο Petr Novotny, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Skoda.

Συνεργασία και με την General Motors για τη Hyundai

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως πρόσφατα η Hyundai υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας και με την General Motors, με έναν από τους ενδεχόμενους τομείς συνεργασίας να είναι το υδρογόνο!

Toyota
PEUGEOT