Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Συνεργασία με Uber για Renault & Nissan

1.745 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2020)

Η Uber θέλει να βάλει στον στόλο της μηδενικών ρύπων αυτοκίνητα και η Συμμαχία θέλει να προωθήσει τα ηλεκτρικά της μοντέλα στους συνεργαζόμενους με την Uber οδηγούς.


Η Renault και η Nissan, ως τα δύο σημαντικότερα μέλη της Συμμαχίας, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την Uber με σκοπό την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων από τους συνεργάτες-οδηγούς Uber.

Οι εταιρείες θέλουν να δημιουργήσουν μια ισχυρή συνεργασία για να παρέχουν στους συνεργάτες οδηγούς της Uber προσιτά ηλεκτρικά οχήματα ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και την Πορτογαλία. Πρότυπο του πλάνου είναι η επιτυχημένη συνεργασία που έχει ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα μεταξύ της Nissan και της Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μνημόνιο συμφωνίας έγινε γνωστό σήμερα στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της Uber ότι θέλει να γίνει μια πλατφόρμα μίσθωσης οχημάτων που δεν θα μολύνει το περιβάλλον με ρύπους από εσωτερικής καύσης αυτοκίνητα. Στόχος είναι ότι, μέχρι το 2025, το 50% των χιλιομέτρων που γίνονται με οχήματα της Uber συνολικά σε επτά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Άμστερνταμ, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Λισαβόνα, Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι) θα γίνονται από ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συμφωνίας, οι εταιρείες θα διερευνήσουν τώρα τρόπους για να επιταχυνθεί η υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων από τις ευρωπαϊκές πόλεις ενώ, η διαβούλευση θα περιλαμβάνει επίσης προσπάθειες για:
  • Να προσφερθούν  στους συνεργαζόμενους οδηγούς στην εφαρμογή Uber πρόσβαση σε ηλεκτρικά οχήματα Renault και Nissan
  • Πρώτη επέκταση της συνεργασίας από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γαλλία έως το τέλος του 2020
  • Έναρξη κοινών σχεδίων  μάρκετινγκ και εκπαίδευσης για την προώθηση των πλεονεκτημάτων των ηλεκτρικών οχημάτων στους συνεργάτες οδηγούς της Uber

Autotriti.gr
Citroen