To Fiesta είναι το πρώτο μοντέλο της Ford που διαθέτει την αναβαθμισμένη έκδοση του Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection που μπορεί να ανιχνεύει άτομα που περνούν από την πορεία του οχήματος.

Ford Fiesta: Στην ανάγκη και στα δύσκολα παίρνει πρωτοβουλίες

45.120 Επισκέψεις στο άρθρο

 
Το ολοκαίνουριο Fiesta έρχεται εφοδιασμένο από τη Ford με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας, όπως αναγνώρισης και προβολής στο εσωτερικό οδικών σημάτων, ενώ παράλληλα είναι το πρώτο μοντέλο της Ford που θα διαθέτει την αναβαθμισμένη έκδοση του Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, που μπορεί να ανιχνεύει άτομα που βρίσκονται μέσα ή κοντά στο δρόμο ή μπορεί να περνούν από την πορεία του οχήματος.
Για να το καταφέρει χρησιμοποιεί τα δεδομένα 2 καμερών, 3 ραντάρ και 12 αισθητήρων, που σκανάρουν το δρόμο μέχρι την απόσταση των 130 μ., ενώ αν παραστεί ανάγκη επεμβαίνει και στα φρένα. 
 
Επιπροσθέτως, για πρώτη φορά σε Fiesta διατίθεται σύστημα Αυτόματου παρκαρίσματος σε οριζόντια ή κάθετη θέση, το οποίο διαθέτει και έξτρα λειτουργία που προειδοποιεί τον οδηγό και επεμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση στα φρένα, εάν αγνοήσει τις εντολές του.
 
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως το Fiesta καινοτομεί σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιλογές των εκδόσεων-αμαξωμάτων του μοντέλου. Έτσι εκτός των mainstream εκδόσων Trend/Business/Titanium και της σπορτίφ ST-Line για πρώτη φορά προσφέρεται με την super πολυτελή εκδοχή Vignale (με εξαγωνική μάσκα μπροστά, πληθώρα χρωμίου, δέρματα και τροχούς 19 ιντσών) και την «περιπετειώδη» Active (με μαύρα πλαστικά προστατευτικά, «ποδιές», ράγες οροφής και +18 χλστ. αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το απλό). 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Hyundai
OPEL