To Intelligent Ride Control επενεργεί ώστε να μην αποσταθεροποιείται το αμάξωμα στις αναπηδήσεις του πίσω ημιάκαμπτου άξονα.

Νissan Micra: Το έξυπνο μικρό

45.135 Επισκέψεις στο άρθρο

Το νέο Nissan Micra έρχεται και αυτό προικισμένο με μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες, άνεσης, ασφάλειας, αλλά και… απόλαυσης. Μάλιστα είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας που εκτός των πολλών σύγχρονων στοιχείων του, διαθέτει και συστήματα  βελτιστοποίησης της οδικής συμπεριφοράς του. 
Πρόκειται για τα συστήματα Intelligent Ride Control και Intelligent Trace Control με το μεν πρώτο να χρησιμοποιεί τα φρένα, τον κινητήρα και την ανάρτηση σε πέρασμα του Micra από έντονες ανωμαλίες, έτσι ώστε να μην αποσταθεροποιείται το αμάξωμα στις αναπηδήσεις του πίσω ημιάκαμπτου άξονα. 
 
Το σύστημα Intelligent Trace Control από την άλλη, επενεργεί κατά τη διάρκεια των στροφών. Σε πλευρικές επιταχύνσεις άνω των 0,4 g και με ελαφρά ενεργοποίηση των φρένων διατηρεί την επιθυμητή τροχιά που έχει επιλέξει ο οδηγός του Micra, είναι δηλαδή ένα σύστημα βελτίωσης του ελέγχου του οχήματος. 
 
Οι… εξυπνάδες του νέου Micra δεν σταματούν εκεί, αφού διαθέτει το Έξυπνο Σύστημα Πανοραμικής Απεικόνισης που διαθέτει τέσσερις κάμερες, για διευκόλυνση στο παρκάρισμα, Έξυπνο σύστημα διατήρησης του αυτοκινήτου στη λωρίδα του, καθώς και Έξυπνο σύστημα έκτακτου φρεναρίσματος όταν εντοπίσει εμπόδιο. 
 
Πέρα από τις τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας είπαμε πως διαθέτει και απόλαυσης. Φυσικά αναφερόμασταν στο προαιρετικό ηχοσύστημα της BOSE, με ηχεία στο προσκέφαλο για ακουστική εμπειρία 360ο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
4green