Το Toyota Yaris είναι το μοναδικό μικρό αυτοκίνητο της αγοράς που μπορεί να χρησιμοποιεί συνδυαστικά σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα.

Toyota Yaris HSD (Hybrid Synergy Drive): Το μοναδικό υβριδικό

45.084 Επισκέψεις στο άρθρο

Αναμφίβολα το γεγονός πως το Yaris διαθέτει σύστημα υβριδικής τεχνολογίας, από μόνο του καθιστά το ιαπωνικό μικρό ένα Tech-Freak αυτοκίνητο. Εξάλλου παρά την εμφάνιση ήπιων υβριδικών συστημάτων στην κατηγορία (Suzuki Swift), εξακολουθεί να είναι το μοναδικό μικρό που μπορεί χρησιμοποιεί συνδυαστικά σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. 
 
Το σύστημα κίνησης του Yaris αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, έναν εξαιρετικά compact ηλεκτροκινητήρα με την συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στους 100 ίππους. Η ροπή (συνδυαστικά ή και μη), στέλνεται στους εμπρόσθιους τροχούς μέσω ηλεκτρονικού κιβωτίου e-CVT, με μια ουσιαστικά προεπιλεγμένη σχέση, ενώ η ενέργεια για τον ηλεκτροκινητήρα αποθηκεύεται σε μπαταρίες νικελίου-υδριδίου μετάλλου, μικρής σχετικά χωρητικότητας, οι οποίες φορτίζουν κατά την πέδηση και την επιβράδυνση του αυτοκινήτου. 
Μάλιστα παρέχεται η δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί για μικρή όμως απόσταση και μόνο ηλεκτρικά.
Αυτό φυσικά συνεισφέρει και στην οικονομία καυσίμου, που ειδικά σε μικρές αστικές διαδρομές μπορεί να είναι και μηδενική, ενώ σε μεικτό κύκλο η μέση τιμή φτάνει τα 4,5 λτ./100 χλμ. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
test center