Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τα ηλεκτρικά είναι ακριβά στην επισκευή & προκαλούν μεγαλύτερες ζημιές

Τα ηλεκτρικά είναι ακριβά στην επισκευή & προκαλούν μεγαλύτερες ζημιές

1.767 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2022)

Η ασφαλιστική AXA κατέληξε σε μια σειρά από ενδιαφέροντα συμπεράσματα γύρω από τα ηλεκτρικά, το κόστος επισκευής τους και το πόσο επικίνδυνα είναι για τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

Αυτά τα συμπεράσματα έβγαλε η ασφαλιστική AXA

Η γαλλική ασφαλιστική AXA διερεύνησε το είδος των ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονταν ηλεκτρικά οχήματα και κατέληξε πως είναι πιο κοστοβόρα στην επισκευή τους, είναι πιο επικίνδυνα για την ασφάλεια των επιβατών που βρίσκονται στα υπόλοιπα αυτοκίνητα και πως τα ηλεκτρικά έχουν μια σημαντική αχίλλειο φτέρνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακριβή η επισκευή των ηλεκτρικών μετά από τρακάρισμα

Σύμφωνα με την ΑΧΑ, τα ηλεκτρικά είναι πιο κοστοβόρα στο να επισκευαστούν μετά από μία σύγκρουση γιατί είναι γεμάτα με ακριβά και καινούρια τεχνολογικά συστήματα. Επίσης, η πλειοψηφία των εταιρειών παράγουν ηλεκτρικά τα οποία έχουν τις μπαταριές τους τοποθετημένες χαμηλά στο πάτωμα, κάτι που σύμφωνα με την AXA, μπορεί να προκαλέσει σημαντικές και επικίνδυνες ζημιές στο αυτοκίνητο. Η AXA πάντως θεωρεί πως ο κίνδυνος να ξεσπάσει φωτιά στα ηλεκτρικά ή ακόμα και στα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι μικρός, αφού μόνο 5 στα 10.000 αυτοκίνητα που εμπλέκονται σε τροχαίο τυλίγονται στις φλόγες.

Η άμεση επιτάχυνση των ηλεκτρικών αποτελεί αιτία ατυχήματος

Σύμφωνα με την AXA, τα ηλεκτρικά είναι πιθανότερο να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα ενώ επιταχύνουν. Η ασφαλιστική αναφέρει πως οι οδηγοί επιταχύνουν γρήγορα με τα ηλεκτρικά και έπειτα βγάζουν το πόδι τους από το γκάζι και πως αυτό μπορεί κάποιες φορές να κάνει τον οδηγό να χάσει τον έλεγχο του οχήματος. «Τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ειδικά τα ισχυρά, έχουν πολύ υψηλή ροπή, η οποία γίνεται αμέσως αντιληπτή όταν πατάς το γκάζι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη, σπασμωδική επιτάχυνση που ο οδηγός δεν μπορεί να ελέγξει» δήλωσε ο Michael Pfaffli, επικεφαλής έρευνας ατυχημάτων στην AXA Ελβετίας.

Συνέχεια του άρθρου >>>
CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
EURONCAP MAXUS