Τι επιλέγουν οι τρεις οδηγοί του AutoΤρίτη

    34.634 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2018)

    Toyota Yaris 1,5 VVT-iE 111 PS
    + Πρακτικότητα-ευρυχωρία, ποιότητα κατασκευής, ευχρηστία, στάνταρ πακέτο Toyota Safety Sense, οδική συμπεριφορά, 6ετής εγγύηση
    - Έλλειψη ροπής χαμηλά και μέτριες ρεπρίζ, απουσία start/stop, θόρυβος κινητήρα σε υψηλές στροφές λειτουργίας

    Peugeot 208 1,2 PureTech 110 PS
    + Σχεδίαση, επιδόσεις, οδηγική αίσθηση & συμπεριφορά, ποιότητα κατασκευής
    - Ορατότητα προς τα πίσω, θέση οδήγησης, αίσθηση επιλογέα

    Opel Corsa 1,0 Ecotec 115 PS
    + Χώροι, ποιότητα εσωτερικού, απόδοση και λειτουργία κινητήρα, άνεση-ποιότητα κύλισης
    - Ελαφρύ τιμόνι, ουδέτερη σχεδίαση


    O fun to drive οδηγός θα επιλέξει το  Peugeot 208 γιατί διαθέτει την δυναμικότερη οδική συμπεριφορά και οδηγική αίσθηση από τα τρία μοντέλα. Ειδικά σε γρήγορες διαδρομές με στροφές, ο συνδυασμός τιμόνι-ανάρτηση-πλαίσιο δεν αφήνουν την πρόσφυση να χαθεί ακόμα και σε οριακές συνθήκες, επιτρέποντας στον οδηγό να κινηθεί σβέλτα με ασφάλεια.  

    O Value for Money τύπος θα δυσκολευτεί πολύ στην επιλογή του, καθώς και τα τρία μοντέλα στις ανώτερες εκδόσεις τους έχουν μικρή διαφορά στην τιμή και είναι υπερπλήρη από πλευράς εξοπλισμού. Συνεπώς με κριτήριο αποκλειστικά το οικονομικό θα κινηθεί προς το Yaris, στην λιγότερο πλούσια έκδοση Live, είναι και φθηνότερη κατά 2 χιλιάρικα, αλλά και το κυριότερο, έχει 6 χρόνια εγγύηση. 

    Ο high-tech τύπος, θα πονοκεφαλιάσει ευχάριστα, αφού και τα τρία διαθέτουν ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων ασφαλείας, αλλά και προηγμένες τεχνολογίες. Σημαντικό το wifi των 208 και Corsa, εξαιρετικά χρήσιμη η 24/7 υπηρεσία του προσωπικού συμβούλου OnStar της Opel, όμως τελικά θα ξεχωρίσει το Yaris καθώς είναι το μοναδικό που διαθέτει και υβριδική έκδοση.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Mercedes
    moto