Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Κλείνει η σήραγγα «Μαλάκασι Α» της Εγνατίας Οδού

2.479 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2024)
Κλείνει η σήραγγα «Μαλάκασι Α» της Εγνατίας Οδού

- Έγινε επιθεώρηση στις σήραγγες Μαλακάσι Α και το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Ανηλίου
- Δεν προέκυψαν νέα δεδομένα από τους ελέγχους
- Κλείνει η Μαλακάσι Α, αμφιδρόμηση του νότιου κλάδου

Έγινε επιθεώρηση στις σήραγγες Μαλακάσι Α και το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Ανηλίου

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος και ένα κλιμάκιο στελεχών της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε» και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, επιθεώρησαν τις δίδυμες σήραγγες με την ονομασία «Μαλακάσι Α» και το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Ανηλίου, από το οποίο παρακολουθούνται οι σήραγγες της περιοχής. Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Μετσόβου με την συμμετοχή της δημάρχου Μαρίας – Χριστίνας Αβέρωφ.

Δεν προέκυψαν νέα δεδομένα από τους ελέγχους

Μετά την σύσκεψη, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι φυσικό, οποιαδήποτε πληροφορία αφορά στην ασφάλεια των μετακινήσεων να δημιουργεί κλίμα ανησυχίας στους πολίτες. Από το προηγούμενο Σάββατο έχουμε κινητοποιηθεί, τόσο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όσο και στη διαχειρίστρια της οδού δημόσια εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.». (…)«Από τον επιτόπιο μακροσκοπικό έλεγχο, δεν προέκυψαν νέα δεδομένα πέραν όσων είναι  ήδη γνωστά και αφορούν στην εύλογη φθορά σήραγγας κατασκευασμένης την δεκαετία του ΄80. Σε καμία περίπτωση δεν διαπιστώθηκε η φερόμενη στατική ανεπάρκεια της κατασκευής».

Κλείνει η Μαλακάσι Α, αμφιδρόμηση του νότιου κλάδου

(…)«Κατόπιν όλων αυτών, συμφώνησα με την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» να διακοπεί, ενδεχομένως και από σήμερα, η κυκλοφορία στον βόρειο κλάδο των δίδυμων σηράγγων «Μαλακάσι Α» με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποίων η έκθεση πραγματογνωμοσύνης θα αποτελέσει την βάση για την επαναπόδοση ή μη της σήραγγας σε κυκλοφορία. Στο διάστημα που η σήραγγα θα παραμείνει κλειστή, η κυκλοφορία θα διεξάγεται απρόσκοπτα προς όλες τις κατευθύνσεις με αμφιδρόμηση του νοτίου κλάδου, δηλαδή μέσω σήραγγας για την ασφάλεια της οποίας δεν υπάρχει καμία συζήτηση».

ford
VW