Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το προσωπικό Tesla Cybertruck του Elon Musk είναι φτιαγμένο από.. ξύλο!

4.070 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2023)

- Κατασκευασμένο από ξύλο σε μόλις 100 ημέρες
- Με κάθε λεπτομέρεια στο εσωτερικό, ακόμα και το γνωστό τιμόνι α λα Formula
- Αμιγώς ηλεκτρικό και με ηλεκτρικά ανοιγόμενο εμπρός καπό
- Ο κατασκευαστής το έκανε δώρο στον ιδιοκτήτη της Tesla

Με αλουμινένιο πλαίσιο και ντυμένο από ξύλο με κάθε λεπτομέρεια!

Με αλουμινένιο πλαίσιο και ντυμένο από ξύλο με κάθε λεπτομέρεια!

  • Το προσωπικό Tesla Cybertruck του Elon Musk είναι φτιαγμένο από.. ξύλο!
  • Με αλουμινένιο πλαίσιο και ντυμένο από ξύλο με κάθε λεπτομέρεια!

Ενώ το κανονικό Cybertruck καθυστέρησε 4 χρόνια, αυτό φτιάχτηκε «μπαμ μπαμ»

Όταν ο Musk παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό το πρώτο Pick-up της Tesla, όλοι θυμόμαστε την προσπάθειά του να δείξει ότι τα τζάμια του είναι… αλεξίσφαιρα και τελικά αυτά… έσπασαν σε live μετάδοση. Από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια (4 για την ακρίβεια) και μετά από σημαντικές καθυστερήσεις, λόγω προβλημάτων που προέκυψαν στην ανάπτυξη του μοντέλου, η παραγωγή του έχει ξεκινήσει, με τη μάρκα να υπογραμμίζει πως οι πρώτες παραδόσεις του Cybertruck θα ξεκινήσουν εντός του 2023, αν και το μοντέλο θα μπει σε πλήρη παραγωγική διαδικασία με το νέο έτος.

Το ξύλινο Cybertruck που φτιάχτηκε σε μόλις 100 μέρες

Ωστόσο, ένα δίδυμο πατέρα-γιού, κατάφερε να κατασκευάσει μια ξύλινη εκδοχή του μοντέλου, η οποία μάλιστα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη και αποτελεί ακριβές αντίγραφο του περιβόητου «αγροτικού» της Tesla.

Κατασκευασμένο από τους ND Woodworking Art, ένα δίδυμο πατέρα-γιου (ουσιαστικά μόνο ο πατέρας έκανε την κατασκευή, καθώς ο γιός είναι πολύ μικρός) που κατασκευάζουν διάφορα οχήματα από ξύλο και ανεβάζουν τις κατασκευές τους στο Youtube. Βάση αποτελεί ένα αλουμινένιο πλαίσιο, που πάνω του χτίστηκε κομμάτι κομμάτι η μοναδική αυτή κατασκευή. Μετά την ολοκλήρωση του πλαισίου, σειρά είχαν η ανάρτηση και οι τροχοί, αλλά και οι πόρτες.

Αφού σιγά σιγά όλα καλύφθηκαν από διαφορετικού τύπου και χρώματος ξύλο, ακολούθησε η κατασκευή του εσωτερικού. Καθίσματα, κεντρική κονσόλα, ταμπλό, όλα κατασκευασμένα από ξύλο. Τελευταία πινελιά, το γνώριμο τιμόνι Yoke της Τesla, και αυτό κατασκευασμένο από ξύλο και ένα τάμπλετ στο κέντρο του ταμπλό, όπως στα μοντέλα της αμερικάνικης φίρμας. Αξιο αναφοράς, ότι το εμπρός καπό είναι ηλεκτρικά ανοιγόμενο, ενώ υπάρχει και πανοραμική οροφή, καλυμμένη βέβαια από πλέξιγκλάς! Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι όλη η κατασκευή του μοντέλου διήρκησε μόλις 100 μέρες, αρκετά οξύμωρο αν σκεφτεί κανείς την 4ετή καθυστέρηση της έναρκης παραγωγής του πραγματικού Cybertruck!


Με αλουμινένιο πλαίσιο και ντυμένο από ξύλο με κάθε λεπτομέρεια!

Με αλουμινένιο πλαίσιο και ντυμένο από ξύλο με κάθε λεπτομέρεια!

Το δώρο στον Elon Musk

Ένα από τα πολλά αξιοπρόσεκτα της όλης κατασκευής, είναι και η διάθεση του κατασκευαστή, να δωρίσει το αυτοκίνητο όταν αυτό ολοκληρωθεί στον ιδιοκτήτη της Tesla, γράφοντάς του μάλιστα ένα αρκετά επαινετικό κείμενο για την έως τώρα πορεία του.

Μένει να δούμε αν ο αμερικανός επιχειρηματίας δεχθεί το δώρο και γιατί όχι, συνεργαστεί με τον ταλαντούχο ξυλουργό.

Autotriti.gr
VW