ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Γιατί τα Citroen C3 & Citroen C5 Aircross είναι οι βασιλιάδες της άνεσης;

 Σχολιάστε 
61.859 Επισκέψεις στο άρθρο
Ενεργοποιώντας μέσω διακόπτη το προαιρετικό σύστημα Grip Control το Citroen C3 Aircross διευρύνει τις εκτός δρόμου ικανότητές του, με τη μεταφορά ισχύος στους μπροστινούς τροχούς του αυτοκινήτου να πρ
3 Φωτογραφίες »

Ενεργοποιώντας μέσω διακόπτη το προαιρετικό σύστημα Grip Control το Citroen C3 Aircross διευρύνει τις εκτός δρόμου ικανότητές του, με τη μεταφορά ισχύος στους μπροστινούς τροχούς του αυτοκινήτου να προσαρμόζεται ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Όπως είπαμε, όσο πιο μαλακή η ρύθμιση της ανάρτησης τόσο πιο άνετο είναι ένα αυτοκίνητο. Αυτή τη λογική ακολουθούν τα μοντέλα της Citroen, που ενισχύουν την αίσθηση ευεξίας με το τρικ των Advanced Comfort καθισμάτων (εμπρός και πίσω). Πρόκειται ένα εξοπλιστικό στοιχείο που έρχεται στάνταρ με το C5 Aircross και από τη 2η έκδοση Plus με το μικρότερο C3. Ουσιαστικά μιλάμε για ειδικά διαμορφωμένα καθίσματα, που στο εσωτερικό τους φέρουν αφρό υψηλής πυκνότητας που διαθέτει επικάλυψη πάχους 15 χλστ.. Στην πράξη κάθεσαι πολύ άνετα και βολικά, χωρίς να νιώσεις το παραμικρό τράνταγμα σε μία μεγάλη λακκούβα.


Τα Advanced Comfort καθίσματα των Citroen.
3 Φωτογραφίες »

Τα Advanced Comfort καθίσματα των Citroen.

 
Γενικότερα τώρα, το Citroen C3 Aircross είναι ένα μικρό SUV με αρκετά μεγάλη απόσταση από το έδαφος (17,8 εκ.), που έχει υψηλή θέση οδήγησης και πολύ καλή ορατότητα στις διασταυρώσεις της πόλης χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Η ανάρτησή του απορροφά υποδειγματικά τις λακκούβες, ενώ στην 3η έκδοση Max έρχεται το Grip Control. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, το οποίο περιλαμβάνει το Hill Assist Descent (Σύστημα Υποβοήθησης Καθόδου για έντονες κατωφέρειες) και δίνει πόντους στις light off-road εξορμήσεις του μικρού SUV των Γάλλων.
 
Όσον αφορά το Citroen C5 Aircross, υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (23 εκ.) αλλά και μία ανάρτηση με πολύ μεγάλη διαδρομή, που δεν ιδρώνει από λακκούβες. Και βέβαια, έχουμε την έξτρα στάνταρ καινοτομία που λανσάρει αποκλειστικά η Citroen. Πρόκειται για τα «Progressive Hydraulic Cushions», τα υδραυλικά στοπ προοδευτικής απόσβεσης μέσα στα αμορτισέρ. Αυτά αποτελούνται από δύο ελατήρια απόσβεσης, με το ένα να λειτουργεί ως «μαξιλάρι» πάνω στο άλλο, δηλαδή σαν να υπάρχει ένα αμορτισέρ μέσα στο άλλο, με προοδευτικό υδραυλικό στοπ. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι μία ανάρτηση που βελτιστοποιεί το βαθμό απόσβεσης των ανωμαλιών του οδοστρώματος, εξασφαλίζοντας ιδανική άνεση στους επιβάτες του C5 Aircross.

Σελίδα 1Τα πιο άνετα SUV - Περνούν πάνω από λακκούβες & δεν καταλαβαίνεις τίποτα
Σελίδα 2Γιατί τα Citroen C3 & Citroen C5 Aircross είναι οι βασιλιάδες της άνεσης;
Σελίδα 3Ταξιδιάρικα και αθόρυβα τα Ford Kuga & Hyundai Tucson
Σελίδα 4Special ανάρτηση από το ακριβότερο Touareg έχει το VW Tiguan, ανεξάρτητη σε κάθε τροχό ανάρτηση έχει η Corolla Cross
Mercedes
Autotriti.gr