Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H Toyota σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει τα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της στην αγορά το 2020.

Toyota: «Τέλος στη βενζίνη και diesel»

5.657 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2017)

Δεν φάνηκε πολύ αισιόδοξος για το μέλλον των μοτέρ εσωτερικής καύσης ο επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της ιαπωνικής εταιρείας, κ. Seigo Kuzumaki. Δείτε τι είπε.

Είναι γεγονός ότι Τοyota  είναι μια από τις εταιρείες που έχουν επενδύσει πολλά σε εναλλακτικές μορφές καυσίμου και αυτό φαίνεται πως έχει άμεσο αντίκτυπο στις πωλήσεις της καθώς ενώ συνεχίζει να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς φίρμες στις πωλήσεις αυτοκινήτων βενζίνης και diesel, ταυτόχρονα έρευνες δείχνουν, ότι το 43% του συνόλου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλούνται είναι δικά της.
 
Ο επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της ιαπωνικής εταιρείας Seigo Kuzumaki στις προβλέψεις που έκανε σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο στην αυτοκίνηση τα επόμενα χρόνια δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα μοτέρ εσωτερικής καύσης. Ο ίδιος αναφέρει ότι θα τίθενται συνεχώς νέοι κανονισμοί στις εκπομπές ρύπων και έτσι οι κατασκευαστές μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στην παραγωγή ολοένα και πιο νέας τεχνολογίας μοτέρ, θα στραφούν στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Τα ακριβή του λόγια ήταν: « Aναμένουμε ότι από το 2050, θα έχουμε μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά 90% σε σχέση με το 2010. Αυτό σημαίνει ότι από το 2040, τα μοτέρ εσωτερικής καύσης θα χρησιμοποιούνται μόνο σε υβριδικά και plug-in.»
 
H Toyota σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει τα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της στην αγορά το 2020 με μπαταρίες λιθίου και με ηλεκτρική αυτονομία 482 χλμ. Ωστόσο, η τεχνολογία η οποία πιστεύει η Τοyota ότι θα αποδειχθεί καινοτόμα, είναι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης (solid state) που θα καταφέρουν να δώσουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καλύτερες επιδόσεις σε συνδυασμό με μικρότερο βάρος. «Έχουμε περισσότερα σχέδια για τις μπαταρίες solid state από όσα όλες οι άλλες εταιρείες. Είμαστε κοντά στο να κατασκευάσουμε αυτοκίνητα με αυτή τη τεχνολογία και πιστεύουμε ότι θα είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές μας όταν αυτό συμβεί».
 

Toyota
Autotriti.gr