Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τουρκία: +60% oι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο

1.774 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2021)

Έκρηξη στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων σημειώθηκε τον Ιανουάριου στην γειτονική χώρα τόσο στα επιβατικά όσο και στα ελαφριά επαγγελματικά οχήματα.

Οι πωλήσεις επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην Τουρκία συνέχισαν να αυξάνονται τον πρώτο μήνα του 2021, όπως συνέβη πέρυσι, παρά την πανδημία. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Τουρκία αυξήθηκαν 60,3% τον Ιανουάριο.

Συνολικά 43.728 οχήματα πουλήθηκαν σε ολόκληρη την Τουρκία τον περασμένο μήνα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Διανομέων Αυτοκινήτων (ODD). Τα επιβατικά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν το 80% των πωλήσεων, σημειώνοντας αύξηση 60,6% κατά την ίδια περίοδο. Περίπου 8.370 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα πουλήθηκαν τον Ιανουάριο, μια αύξηση 59,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι η αγορά αυτοκινήτου τον περασμένο μήνα αυξήθηκε κατά 35,8% σε σύγκριση με τον μέσο όρο του Ιανουαρίου τα 10 τελευταία έτη.

Πέρυσι, αν και η πανδημία προκάλεσε άνευ προηγουμένου εμπόδια στις πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω των αυστηρών περιορισμών της κυκλοφορίας που επέβαλλαν οι περισσότερες κυβερνήσεις, η Τουρκία κατάφερε να ολοκληρώσει το 2020 με θετικό πρόσημο σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η Τουρκία κατέλαβε την έκτη θέση στην Ευρώπη στις πωλήσεις αυτοκινήτων, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις σε σχέση με το 2019, εκμεταλλευόμενη πως οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων στην μεγάλη πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε παρουσίασαν μείωση το 2020.
 

Toyota
Skoda