Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Χωρίς diesel αυτοκίνητα θα κινηθεί πλέον εντός της ιταλικής αγοράς η Toyota.

Χωρίς πετρελαιοκίνητα στην Ιταλία η Toyota

2.599 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2018)

Χωρίς diesel αυτοκίνητα θα κινηθεί πλέον εντός της ιταλικής αγοράς η Toyota, κάτι το οποίο γνωστοποίησαν οι Ιάπωνες.

Συγκεκριμένα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε πως σταμάτησε την πώληση των Yaris, Auris και RAV4 με πετρελαιοκινητήρες, τα οποία προστίθενται στην υπόλοιπη γκάμα οχημάτων της φίρμας (Aygo , C-HR, Prius).
 
Μάλιστα η φίρμα για να αυξήσει ακόμα περισσότερο το κίνητρο του ιταλικού κοινού να αλλάξει τις πετρελαιοκίνητες μονάδες με ένα υβριδικό μοντέλο, γνωστοποίησε πως προσφέρει κίνητρα έως και 7.000 ευρώ.
 
Διεθνή μέσα κάνουν λόγο πως το 2017 στην Ιταλία, μόνο το 6% των συνολικών πωλήσεων στα καινούργια αυτοκίνητα είχαν κινητήρες diesel, ενώ το μερίδιο πωλήσεων του πετρελαιοκίνητου RAV4 ήταν πολύ χαμηλότερο κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο.
Σχετικά με τις εκδόσεις η Toyota έκανε λόγο πως τα Auris και RAV4 θα πωλούνται στην Ιταλία μόνο ως υβριδικά. Το Aygo θα πωλείται μόνο με κινητήρες βενζίνης. Το C-HR και το Yaris πωλούνται σε βενζινοκίνητες και υβριδικές εκδόσεις, ενώ οι ιάπωνες διαθέτουν στην γειτονική χώρα υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις του Prius.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα μοναδικά μοντέλα που θα συνεχίσουν να διατίθενται σε εκδόσεις diesel είναι το SUV Land Cruiser και το Pick-Up Hilux λόγω της οικονομίας καυσίμου και των χαμηλότερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
 
Τέλος να αναφέρουμε πως σε δηλώσεις του σχετικά με το αν πρόκειται να συμβεί το ίδιο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ο εκπρόσωπος της Toyota Europe δήλωσε στα διεθνή μέσα ότι «η κατάσταση στην αγορά θα υπαγορεύσει αν η αυτοκινητοβιομηχανία θα πράξει το ίδιο. Ο πυρήνας της στρατηγικής μας είναι υβριδικός. Όσο περισσότερο κινούμαστε προς τα εμπρός, τόσο λιγότερη είναι η ανάγκη για πετρελαιοκινητήρες».

Hyundai
TA 4 THELO PSAXNO