Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Έσπασε το ρεκόρ στο Nurburgring η νέα Porsche Panamera (+video)

2.897 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2024)
Έσπασε το ρεκόρ στο Nurburgring η νέα Porsche Panamera (+video)
3 Φωτογραφίες »

- Η Porsche Panamera έκανε τον πιο γρήγορο χρόνο ανάμεσα στα sedan πολυτελείας
- Χρησιμοποιούσε τη νέα επαναστατική Active Ride ανάρτηση της Porsche και V8 υβριδικό μηχανικό σύνολο
- Η έκδοση της πίστας με τον V8 θα διατεθεί στην αγορά

Η Porsche Panamera έκανε τον πιο γρήγορο χρόνο ανάμεσα στα sedan πολυτελείας

Η Porsche δοκίμασε την ισχυρότερη έκδοση της Panamera στο Nurburgring, λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή της, και κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ γύρου στη χάραξη της Nurburgring Nordschleife στην κατηγορία των sedan πολυτελείας. Η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid με χρόνο 7 λεπτά και 24,17 δευτερόλεπτα, άφησε πίσω της τη Mercedes-AMG GT63 S και πλέον δεσπόζει μόνη στη κορυφή της κατηγορίας. Βέβαια, δεν αποτελεί το πιο γρήγορο sedan, αφού αυτός ο τίτλος ανήκει στη Porsche Taycan Turbo GT.

Χρησιμοποιούσε τη νέα επαναστατική Active Ride ανάρτηση της Porsche και V8 υβριδικό μηχανικό σύνολο

Η ισχυρότερη Panamera που «έτρεξε» στο Ring είχε κάτω από το καπό της το νέο plug-in υβριδικό σύνολο της Porsche που αποτελείται από τον 4λιτρο V8 κινητήρα 600 ίππων και συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 190 ίππων, αποδίδοντας συνδυαστικά 782 άλογα με 999 Nm ροπής, ήτοι 82 άλογα και 130 Nm ροπής περισσότερα από την προηγούμενη. Για τη μετάδοση της κίνησης είναι υπεύθυνο το PDK αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.

Επιπρόσθετα, είχε στο ενεργητικό της τη νέα επαναστατική Active Ride ανάρτηση της γερμανικής εταιρείας, η οποία παρουσιάστηκε φέτος, ενώ για να χάσει όσο το δυνατόν περισσότερο βάρος επιστρατεύθηκε το bodykit από ανθρακόνημα και νέα αεροτομή τεσσάρων σημείων. Όλα αυτά σύμφωνα με τη Porsche, βοήθησαν στην καλύτερη αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου καθηλώνοντας στην άσφαλτο τον εμπρόσθιο άξονα, ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση.

Η έκδοση της πίστας με τον V8 θα διατεθεί στην αγορά

Κλείνοντας, όλο τον εξοπλισμό της Panamera που πέτυχε το νέο ρεκόρ στη συγκεκριμένη κατηγορία, μπορεί να τον βρει κάποιος σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία της Porsche, αφού το αυτοκίνητο θα διατεθεί αυτούσιο στην αγορά. Η μόνη διαφορά του αυτοκινήτου που μπήκε στο Nurburgring σε σχέση με το πολιτικό που θα κυκλοφορήσει στο δρόμο είναι το bucket κάθισμα του οδηγού και το -υποχρεωτικό για την πίστα- roll cage.

Record Lap Nurburgring Nordschleife | Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autotriti.gr
THERINA LINGLONG - MICHELIN