Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Δεν θα δούμε ανεξάρτητο πρωτάθλημα της FOTA το 2010

Δεν θα δούμε ανεξάρτητο πρωτάθλημα της FOTA το 2010

«Ειρήνη» στη Formula 1

(25/6/2009)

Βρέθηκε τελικά συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού και τις ομάδες της Formula 1 μετά από συνεδρίαση των ίδιων, των χορηγών και του Bernie Ecclestone στο Παρίσι. Έτσι πλέον δεν τίθεται ζήτημα νέου πρωταθλήματος και η Formula 1 συνεχίζει «ενωμένη».

Αυτό που βοήθησε ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» είναι ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα των ομάδων να ισχύσουν οι ίδιοι κανονισμοί (ενιαίοι για όλες τις ομάδες) την επόμενη αγωνιστική σεζόν καθώς και η παραίτηση του προέδρου της FIA Max Mosley. Η ανακοίνωση του παγκόσμιου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



«Όλες οι ομάδες που αγωνίζονται φέτος δεσμεύτηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 της FIA. Δεν θα υπάρξει εναλλακτικό πρωτάθλημα και οι κανονισμοί του 2010 θα είναι οι ίδιοι με αυτούς του 2009, όπως συμφωνήθηκαν πριν από τις 29 Απριλίου.»

«Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει ότι οι ομάδες, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα μειώσουν το κόστος συμμετοχής στο πρωτάθλημα στο επίπεδο των πρώτων ετών της δεκαετίας του 1990. Οι κατασκευαστές συμφώνησαν να βοηθήσουν τις νέες συμμετοχές για το 2010, παρέχοντας τεχνική υποστήριξη.»

«Οι κατασκευάστριες ομάδες συμφώνησαν επίσης στο μόνιμο και συνεχή ρόλο της FIA ως διοργανώτριας αρχής.»

«Επίσης, δεσμεύτηκαν εμπορικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 μέχρι το 2012 και συμφώνησαν να διαπραγματευτούν την επέκταση αυτού του συμβολαίου πριν από το τέλος αυτής της αγωνιστικής περιόδου.»

«Όλες οι ομάδες θα τηρήσουν τα προβλεπόμενα από την αναθεωρημένη έκδοση της Συνθήκης Ομόνοιας του 1998 σχετικά με τη διοίκηση.»

«Με βάση αυτήν τη νέα συμφωνία και με την προοπτική ενός σταθερού μέλλοντος στη Formula 1, o Πρόεδρος της FIA, Max Mosley, επιβεβαίωσε την απόφασή του να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα φέτος τον Οκτώβριο.»

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα του 2010:

SCUDERIA FERRARI MARLBORO
VODAFONE McLAREN MERCEDES
BMW SAUBER F1 TEAM
RENAULT F1 TEAM
PANASONIC TOYOTA RACING
SCUDERIA TORO ROSSO
RED BULL RACING
AT&T WILLIAMS
FORCE INDIA F1 TEAM
BRAWN GP FORMULA ONE TEAM
CAMPOS META TEAM
MANOR GRAND PRIX
TEAM US F1
Toyota
OPEL