Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Κινητήρας & η γνώμη μας

45.495 Επισκέψεις στο άρθρο
Χάρη στην τεχνολογία 48V η Junior Ibrida μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά τόσο κατά το παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμα, όσο και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φορτίου, όπως άλλωστε έχουμε δει και στα υπόλοιπα μο
2 Φωτογραφίες »

Χάρη στην τεχνολογία 48V η Junior Ibrida μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά τόσο κατά το παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμα, όσο και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φορτίου, όπως άλλωστε έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου.

Ήπια υβριδική και Elettrica Junior ή full hybrid LBX;


Το νέο Lexus LBX λοιπόν είναι αποκλειστικά υβριδικό και φέρει τη τελευταία γενιά του υβριδικού συστήματος της Toyota, το οποίο αποδίδει 136 άλογα με 185 Nm  μέγιστης ροπής.
2 Φωτογραφίες »

Το νέο Lexus LBX λοιπόν είναι αποκλειστικά υβριδικό και φέρει τη τελευταία γενιά του υβριδικού συστήματος της Toyota, το οποίο αποδίδει 136 άλογα με 185 Nm μέγιστης ροπής.

Κλείνοντας, ας πούμε δύο λόγια και για κινητήρια σύνολα των δύο premium μικρών SUV. Για την Alfa Romeo Junior τονίσαμε ότι θα φέρει την «ηλεκτρική άνοιξη» στην ιστορία της μάρκας, ως η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Alfa Romeo (Elettrica). Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις, αμφότερες με μπαταρία χωρητικότητας 54 κιλοβατώρων, η οποία υποστηρίζει για ταχυφόρτιση 100 kW (DC) και πλήρωση 10 στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Στην πρώτη έκδοση έχουμε απόδοση 156 ίππων και αυτονομία 410 χλμ., με την ισχυρότερη να «βγάζει» 240 άλογα.
 
Στη βάση της γκάμας, πάντως, τοποθετείται η ήπια υβριδική έκδοση, Alfa Romeo Junior Ibrida των 136 ίππων. Κάτω από το καπό εδράζεται ένας 3κύλινδρος 1.200άρης turbo κινητήρας βενζίνης, ο οποίος συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48V. Σε αυτό το κύκλωμα δεσπόζει ένας ηλεκτροκινητήρας 29 ίππων είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων.

Η γνώμη μας

Alfa Romeo Junior και Lexus LBX έρχονται να ανεβάσουν τον ανταγωνισμό της κατηγορίας των μικρών SUV, φέρνοντας μαζί τους την τεχνογνωσία δύο μαρκών που κοντράρουν ευθέως premium γερμανικά brands. Η διαφορά φιλοσοφίας σε σχεδίαση και τεχνολογία κινητήρων σίγουρα ιντριγκάρει στη θεωρία και περιμένουμε να δούμε επί... πεδίου μετρήσεων τι φρέσκο μπορούν να φέρουν στην αγορά.

Σελίδα 1Alfa Romeo Tonale vs Lexus LBX. Τα 2 hot premium SUV που αναμένονται
Σελίδα 2Σχεδίαση: Δυναμική «Ιταλίδα» ή κομψό Ιάπωνα;
Σελίδα 3Εσωτερικό - Χώροι: Τι πρέπει να ξέρω & πόσα λίτρα πορτ-μπαγκάζ έχουν;
Σελίδα 4Κινητήρας & η γνώμη μας
Autotriti.gr
Autotriti.gr