Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ανοίγει η πλατφόρμα για το μπόνους αγοράς ηλεκτρικών

12.254 Επισκέψεις στο άρθρο (24/8/2020)

Η πλατφόρμα που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι έτοιμη να δεχτεί τις αιτήσεις του κοινού για τις επιδοτήσεις με σκοπό την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.


Από σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, στις 17.00 το απόγευμα, θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις στην πλατφόρμα ‪kinoumeilektrika.ypen.gr, για τη δράση «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ». Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές ανακοινώσεις ενώ, για τη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά» λειτουργεί καθημερινά από τις 3 Αυγούστου (από τις 10.00 έως τις 18.00) Help Desk στα τηλέφωνα 2131513640/2131513643.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 100 εκατ. ευρώ, ποσό που εκτιμάται ότι αρκεί για την επιδότηση αγοράς 15.000 αυτοκινήτων και 12.500 δικύκλων (σκούτερ και ποδήλατα). Ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ωστόσο ότι ανάλογα με τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί το πρόγραμμα, ίσως ενισχυθεί με επιπλέον πόρους.
 
Τι διαδικασία χρειάζεται για την αίτηση;
Όλα γίνονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα http://kinoumeilektrika.ypen.gr με τους κωδικούς του TaxisNET. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και συνοδεύεται από την επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών ανά κατηγορία ωφελούμενου.
  • Μπαίνετε στο http://kinoumeilektrika.ypen.gr με τους κωδικούς του TaxisNET (τα στοιχεία σας θα είναι προσυμπληρωμένα)
  • Επιλέγετε κατηγορία, μοντέλο και αξία
  • Δηλώνετε αν επιθυμείτε οικιακό φορτιστή), απόσυρση ή αν υπάγεστε σε κάποια ειδική κατηγορία
  • Επισυνάπτετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ζητούνται.
Η αποδοχή της αίτησης θα γίνεται σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών και ο ωφελούμενος θα ενημερώνεται άμεσα με ηλεκτρονικό μήνυμα και στην συνέχεια εφόσον αγοράσει ή μισθώσει το όχημα για το οποίο επιδοτείται έχει την δυνατότητα υποβολής του αιτήματος καταβολής του οικολογικού bonus.

Μπορώ να αλλάξω την αίτηση, αν αλλάξω γνώμη;
Δίνεται η δυνατότητα και ενός ενδιάμεσου σταδίου, αυτού του αιτήματος τροποποίησης, στην περίπτωση που ο ωφελούμενος μεταξύ της αρχικής υποβολής και του αιτήματος πληρωμής αποφασίσει να αγοράσει ή μισθώσει διαφορετικό όχημα (της ίδιας όμως κατηγορίας) από αυτό που αρχικά είχε δηλώσει.
 

Mercedes
Autotriti.gr