Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αποκάλυψη για το νέο Skoda Superb SportLine

 Σχολιάστε 
3.924 Επισκέψεις στο άρθρο (29/8/2024)
Αποκάλυψη για το νέο Skoda Superb SportLine
6 Φωτογραφίες »

- Η σπορτίφ έκδοση του Superb έφτασε.
- Μαύρες «πινελιές» στο εξωτερικό, 19άρες ζάντες και χαμηλωμένο.
- Στάνταρ δύο οθόνες στην καμπίνα και ηλεκτρικά καθίσματα.
- Βενζίνη, diesel και PHEV έως 265 άλογα.

Η σπορτίφ έκδοση του Superb έφτασε

Την σπορτίφ έκδοση SportLine του νέου Superb αποκάλυψε η Skoda. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η τσεχική φίρμα, το μοντέλο θα προσφέρεται σε βενζινοκίνητες, πετρελαιοκίνητες και plug-in υβριδικές εκδόσεις, ενώ η νέα... αθλητική περιβολή θα είναι διαθέσιμη τόσο σε liftback αλλά και σε βάγκον αμάξωμα.

Μαύρες «πινελιές» στο εξωτερικό, 19άρες ζάντες και χαμηλωμένο

Όπως υποδηλώνει το όνομα της έκδοσης SportLine, δίνει στο Superb μία πιο σπορ εμφάνιση από τις υπόλοιπες τυπικές εκδόσεις. Πιθανώς η πιο αξιοσημείωτη στιλιστική αλλαγή είναι όλες οι έξτρα γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες, που βλέπουμε στη μάσκα, στα πλαίσια των παραθύρων, στις ράγες της οροφής, αλλά και στα γράμματα της ονομασίας του μοντέλου και της μάρκας στο πίσω μέρος. Ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει επίσης τροποποιηθεί ελαφρώς, ενώ παρατηρούμε και το σήμα SportLine στα μπροστινά φτερά.

Η Skoda υπογραμμίζει επίσης πως η ανάρτηση στο Superb SportLine έχει χαμηλώσει κατά 15 χιλιοστά σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις, ενώ το προσφέρει στάνταρ με μαύρες ζάντες αλουμινίου Torcular 19 ιντσών, που συμβάλουν με τη σειρά τους στον σπορτίφ χαρακτήρα της έκδοσης.

Στάνταρ δύο οθόνες στην καμπίνα και ηλεκτρικά καθίσματα

Η καμπίνα του Superb SportLine είναι εξοπλισμένη με αλουμινένια πεντάλ, ενώ το τιμόνι έχει τρεις ακτίνες αντί για δύο που ισχύει στις υπόλοιπες εκδόσεις. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών διαθέτει ειδικά γραφικά για την Sportline έκδοση και συνδυάζεται με μια κεντρική οθόνη αφής 13 ιντσών, όπου φιλοξενείται το σύστημα infotainment. Τα μοντέλα SportLine διατίθενται στάνταρ με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα και ταπετσαρία Microsuede Sport. Υπάρχει όμως και η προαιρετική επιλογή «Suite Sport Design Selection», η οποία προσθέτει σπορ αεριζόμενα καθίσματα με πιστοποίηση AGR (του ανεξάρτητου γερμανικού Οργανισμού Aktion Gesunder Rücken e.V., που ερευνά σχετικά με την πρόληψη του πόνου στην πλάτη), καθώς και επένδυση από διάτρητο δέρμα.

Βενζίνη, diesel και PHEV έως 265 άλογα

Η Skoda λέει ότι όλα τα κινητήρια σύνολα του Superb θα προσφέρονται σε έκδοση SportLine. Θυμίζουμε πως στη βάση του Superb βρίσκεται ο ήπια υβριδικός 1,5 λτρ. TSI με 150 ίππους. Ακολουθεί ο 2λιτρος TSI με 204 ίππους, ενώ το ίδιο μοτέρ προσφέρεται και σε τετρακίνητη έκδοση με ισχύ 265 αλόγων. Στο diesel, ο 2λιτρος TDI με 150 ίππους θα συνδυάζεται με κίνηση μπροστά, ενώ υπάρχει και έκδοση 193 ίππων για την τετρακίνητη επιλογή. Όσον αφορά το plug-in υβριδικό, το Superb iV θα προσφέρεται μόνο ως wagon και θα χρησιμοποιεί τον 1,5 TSI με ηλεκτροκινητήρα για να παράγει συνδυαστικά 204 ίππους. Η μπαταρία 25,7 kWh, προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία για πάνω από 100 χιλιόμετρα.

Οι εκδόσεις SportLine των Skoda Superb liftback και βάγκον δεν είναι ακόμα διαθέσιμες για παραγγελία και οι τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Autotriti.gr
Autotriti.gr