Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Οριστικό τέλος στη ρεζέρβα ελέω ηλεκτροκίνησης
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οριστικό τέλος στη ρεζέρβα ελέω ηλεκτροκίνησης

4.957 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2023)

- Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών κλέβουν τη θέση της ρεζέρβας ανάγκης
- Αντί ρεζέρβας μπαίνει κιτ επισκευής που δεν πιάνει χώρο στα χαρτιά, όμως πιάνει χώρο στο πορτ-μπαγκάζ
- Λίγοι αλλάζουν πλέον λάστιχο μόνοι τους, αφού είτε δεν ξέρουν είτε δεν θέλουν
- Το κιτ επισκευής ή μάλλον η οδική βοήθεια είναι ο σίγουρος αντικαταστάτης

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών κλέβουν τη θέση της ρεζέρβας ανάγκης

Το κιτ επισκευής, ή μάλλον η οδική βοήθεια, έχουν αντικαταστήσει στα περισσότερα μοντέλα τη ρεζέρβα. Κανένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο όμως δεν έρχεται με 5ο τροχό, έστω ανάγκης, δείχνοντας στη ρεζέρβα την οριστική έξοδο από τα αυτοκίνητα. Πειράζει όμως κανέναν;
 

Αντί ρεζέρβας μπαίνει κιτ επισκευής που δεν πιάνει χώρο στα χαρτιά, όμως πιάνει χώρο στο πορτ-μπαγκάζ

Σε μια κούρσα για το ποια μάρκα θα κάνει τα ηλεκτρικά της μοντέλα πιο ελαφριά, ώστε να θέλουν λιγότερη ενέργεια κίνησης και συγχρόνως να ψάχνει κάθε σπιθαμή για να χωρέσει περισσότερη μπαταρία, η ρεζέρβα δεν χωράει πουθενά. Μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Κανένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν διαθέτει ρεζέρβα, και είναι πλέον βέβαιο πως αυτό δεν θα αλλάξει στο μέλλον. Είναι μια ακόμη αλλαγή που γίνεται σταδιακά, και έτσι οι λίγοι που θα γκρινιάξουν δεν έχουν παρά να το «καταπιούν» και να ξεχάσουν να αλλάζουν λάστιχο μόνοι τους.
 

Λίγοι αλλάζουν πλέον λάστιχο μόνοι τους, αφού είτε δεν ξέρουν είτε δεν θέλουν

Εξάλλου έρευνα στην Αγγλία και την Γαλλία έδειξε πως ακόμη και οι κάτοχοι αυτοκινήτων που διαθέτουν ρεζέρβα, πάλι καλούν την οδική βοήθεια όταν μένουν από λάστιχο. Εξάλλου η οδική βοήθεια είναι πλέον πολύ διαδεδομένη ως μέρος πακέτου ασφάλισης, και συνήθως προσφέρεται «δωρεάν» με πολλά μοντέλα κατά την αγορά τους.

Οι εταιρείες οδικής βοήθειας λένε πως οι περισσότεροι οδηγοί όχι απλά δεν ασχολούνται, αλλά δεν τη θέλουν κιόλας. Όταν κινούνται εντός πόλης είναι πιο εύκολο να αφήσουν το αυτοκίνητο και να συνεχίσουν με ταξί ή άλλο τρόπο, αφού το να κάτσουν να αλλάξουν λάστιχο θέλει χρόνο που δεν έχουν, ή δεν είναι σε θέση (ντύσιμο, εργαλεία, γνώση) να αλλάξουν λάστιχο μόνοι τους ούτως ή άλλως.

Το κιτ επισκευής ή μάλλον η οδική βοήθεια είναι ο σίγουρος αντικαταστάτης

Όταν κινούνται εκτός πόλης, σε ταξίδι, η χρήση της ρεζέρβας σημαίνει πως πρέπει να αδειάσουν το πορτ μπαγκάζ, κάτι που προτιμούν να μην κάνουν. Και στις δύο περιπτώσεις η οδική βοήθεια, όπως και να έχει, λύνει το πρόβλημα. Ακόμη καλύτερα μπορεί απλά να φέρει και να αλλάξει τον τροχό (ή το λάστιχο) επί τόπου. Και ας κοστίσει κάτι παραπάνω.

Το ζουμί είναι πως η ρεζέρβα είτε δεν υπάρχει, είτε δεν χρησιμοποιείται, πάει προς εξαφάνιση, και με τα ηλεκτρικά απλά το τέλος της θα έρθει πιο σύντομα. Σε ποιον θα λείψει όμως; Εσύ έχεις ρεζέρβα; Την έχεις σε καλή κατάσταση; Και τελικά ασχολείσαι ή προτιμάς την οδική βοήθεια;

TI YOKOHAMA AGORAZO
Autotriti.gr