Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει θέσει έναν φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό στόχο: Το VisionZero.

Continental Vision Zero

1.635 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2017)

Η Continental επανασχεδιάζει το μέλλον της καθημερινής οδήγησης και υπόσχεται να δημιουργήσει προϋποθέσεις για τη βελτίωση των οδηγικών συνθηκών, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς.

Ζούμε σε έναν συναρπαστικό κόσμο αυτοκίνησης. Τα κάθε λογής οχήματα μεταφέρουν επιβάτες και αγαθά σε κάθε γωνιά της γης! Μας κάνουν πιο γρήγορους, πιο ανεξάρτητους. Δεν είναι περίεργο που η μέση απόσταση που καλύπτουμε κάθε χρόνο ανά άτομο, ως οδηγοί, αυξήθηκε από 1.000 χλμ. το 1950, σε 12.000 χλμ. σήμερα! Η αυτοκίνηση, χωρίς περιορισμούς, συμβάλλει στην ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών και στην επίτευξη καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.

Όμως, η εξέλιξη της αυτοκίνησης παρουσιάζει και αρνητικές πλευρές, μιας και δεν περνά ούτε μια μέρα χωρίς κάποιος να τραυματιστεί σοβαρά ή να χάσει τη ζωή του. Η 21η Σεπτεμβρίου 2017 αποτέλεσε την κεντρική ημέρα εκδηλώσεων της θεσμικής πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τροχαίας Αστυνομίας,  TISPOL, “Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς οδικά ατυχήματα” (European Day Without a Road Death). Η πρωτοβουλία, στην οποία συμμετείχαν όλες οι χώρες της ΕΕ και υποστηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή(European Commission for Mobility and Transport), έχει ως στόχο τη μείωσητων θανατηφόρων τροχαίων στους ευρωπαϊκούς δρόμους.  
Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, η εταιρεία Continental ευαισθητοποιείται ιδιαίτερα, καθώς, για περισσότερα από 140 χρόνια, αποτελεί έναν από τους πρωτοπόρους οργανισμούς σε θέματα οδικής ασφάλειας. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει θέσει έναν φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό στόχο: Το VisionZero. Αυτό αποτελεί και το όραμά της, για έναν κόσμο απαλλαγμένο από θανατηφόρα ατυχήματα. Η Continental συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου με την εξέλιξη του ιδανικού φρεναρίσματος σε μηδενικά ατυχήματα, μηδενικούς τραυματισμούς και μηδενικούς θανάτους, με βάση την αποτελεσματική διαδικασία πέδησης – από το πετάλι του φρένου, μέχρι το ελαστικό.
 
Το Continental Automotive Group έχει αναπτύξει σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή τεχνολογίες που βρίσκονται εγκατεστημένες στα περισσότερα σύγχρονα οχήματα, όπως το ABS, το ESC και το EBA. Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς η εξέλιξη των «έξυπνων» αυτοκινήτων θα δώσει μεγαλύτερη δυναμική στην επίτευξη του VisionZero. Οι τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης της Continental, όπως ο έλεγχος των τυφλών σημείων στον δρόμο, η αναγνώριση εμποδίων και πεζών, το αυτόματο φρενάρισμα, η διατήρηση του οχήματος εντός οδοστρώματος και άλλες «ευκολίες» στην καμπίνα του αυτοκινήτου λειτουργούν ως «φύλακες – άγγελοι» στην ανθρώπινη ζωή. Σύντομα αυτά τα συστήματα θα αναλάβουν, σχεδόν ολοκληρωτικά, την οδήγηση του αυτοκινήτου, με στόχο τον περιορισμό και την αποφυγή ανθρώπινων λαθών και, φυσικά, τη σταδιακή εξάλειψη των οδικών μοιραίων ατυχημάτων.

Peugeot - Toyota
Skoda