Εσωτερικό-Χώροι: Πιο πολυτελές και high-tech, το ίδιο ευρύχωρο και πρακτικό

 Σχολιάστε 
42.818 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2024)
Η αίσθηση της πολυτέλειας είναι έκδηλη χάρη στη χρήση ακριβών και υψηλής ποιότητας υλικών, καθώς και στο προσεγμένο φινίρισμα.
7 Φωτογραφίες »

Η αίσθηση της πολυτέλειας είναι έκδηλη χάρη στη χρήση ακριβών και υψηλής ποιότητας υλικών, καθώς και στο προσεγμένο φινίρισμα.

Στην καµπίνα του DS 7 η πολυτέλεια και ο executive χαρακτήρας «δένουν» µε τον high-tech προσανατολισµό ήδη από το προηγούµενο µοντέλο. Στο νέο στόχευσαν στην ενίσχυση της αίσθησης πολυτέλειας και της απτής ποιότητας, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτοµέρεια. Έτσι αναλόγως έκδοσης, στο νέο DS 7 βρίσκεις δέρµα Nappa (σε µαύρη ή γκρι απόχρωση από αγελάδες που εκτρέφονται σε χωράφια χωρίς συρµατοπλέγµατα), νέες ταπετσαρίες µε πρωτότυπη τεχνοτροπία στο ταµπλό και τις πόρτες, ενώσεις επενδύσεων χωρίς ή µε ιδιαίτερες ραφές, όπως π.χ. µαργαριταρένιες ραφές σε λευκό και ζαφείρι, καθώς και ανάγλυφα ένθετα τεχνοτροπίας «Clous de Paris», που παραπέµπουν στην υψηλή ωρολογοποιία.

Οι 12,3 ιντσών ψηφιακές οθόνες υφίστανται ακόµα και στη βασική έκδοση. H οθόνη εµπρός από τον οδηγό αναλαµβάνει το ρόλο του πίνακα οργάνων και διαµορφώνεται ανάλογα µε τα γούστα, ενώ αυτή στο κέντρο του ταµπλό είναι ανασχεδιασµένη (διαθέτει ένα µενού που αποτελείται από widget για πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της µε µία µόνο κίνηση) και συνεργάζεται µε το σύστηµα infotainment, το οποίο έχει αναβαθµιστεί ενσωµατώνοντας το DS IRIS SYSTEM. Αυτή η νέα λύση είναι πλήρως διαµορφώσιµη και υποστηρίζεται από αναγνώριση φωνής.

Τέλος, η εργονοµία είναι βελτιωµένη, αλλά και πάλι χρειάζεται κάποια εξοικείωση. Κατά τα άλλα, η θέση οδήγησης είναι άριστη, τα καθίσµατα έχουν περισσότερο αφρό υψηλής πυκνότητας όντας ακόµα καλύτερα και γενικά νιώθεις υπέροχα µέσα στην άκρως ενδιαφέρουσα καµπίνα του νέου DS 7.

Αρχοντικοί χώροι


Στάνταρ ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών. Ίδιου μεγέθους και η κεντρική οθόνη αφής, που έχει αναβαθμιστεί, όπως και το σύστημα infotainment.
7 Φωτογραφίες »

Στάνταρ ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών. Ίδιου μεγέθους και η κεντρική οθόνη αφής, που έχει αναβαθμιστεί, όπως και το σύστημα infotainment.

Όπως και το προηγούµενο έτσι και το νέο DS 7 εκµεταλλεύεται στο έπακρο το γαλαντόµο µεταξόνιο των 2.738 χλστ. προσφέροντας… προεδρικούς χώρους για τους επιβάτες µε µπόλικο «αέρα» για τα γόνατα, τους ώµους και τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Σε συνδυασµό µε το εντελώς επίπεδο πάτωµα, 5 ενήλικες θα βολευτούν µε άνεση, ενώ οι πίσω επιβάτες έχουν δικούς τους αεραγωγούς και 2 µάλιστα θύρες USB. Υπάρχουν αρκετές θέσεις για µικροαντικείµενα, ενώ το τεράστιο ντουλαπάκι ανάµεσα στα µπροστινά καθίσµατα διαθέτει φως και ροή αέρα από τον κλιµατισµό. Όλα αυτά συµπληρώνονται από ένα µεγάλο (555 λτ.) και πρακτικό (µε διπλό πάτο, µεγάλο άνοιγµα και χαµηλό κατώφλι) πορτ µπαγκάζ µε ηλεκτρική λειτουργία της πόρτας του.

Σελίδα 1Δοκιμή: DS 7 diesel με 130 άλογα και αυτόματο 8άρι κιβώτιο
Σελίδα 2Εσωτερικό-Χώροι: Πιο πολυτελές και high-tech, το ίδιο ευρύχωρο και πρακτικό
Σελίδα 3Κινητήρας-Επιδόσεις: Ικανοποιητικές επιδόσεις, σπουδαίο αυτόµατο κιβώτιο
Σελίδα 4Στο δρόµο: Φουλ της άνεσης και της τεχνολογίας
Σελίδα 5Η γνώμη μας
Σελίδα 6Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
FORD
moto