8 φωτογραφίες »

Το νέο Kia Stonic έχει αθλητικό στιλ και μοντέρνο σχεδιαστικό χαρακτήρα.

Δοκιμή: Kia Stonic με 120 PS

169.026 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2020)

Η πρόταση της Kia για τα μικρά crossover έχει όλα τα στοιχεία της μοντέρνας συνταγής. Εμφάνιση, απόσταση από έδαφος, turbo κινητήρα.


What is new
- To μικρό crossover της Kia
- Μοντέρνα σχεδίαση
- Mε 1.000άρι turbo 120 ίππων
- 183 χλστ. από το έδαφος
- Από 16.690 ευρώ

Τα μικρά crossover είναι το δυνατό trend της εποχής αποτελώντας τη χρυσή τομή ανάμεσα στα κλασικά μικρά και τα μικρομεσαία μοντέλα. Η Kia κατεβάζει στο στίβο το Stonic, που στη θεωρία δείχνει να έχει όλα τα εφόδια που χρειάζεται: πιπεράτη σχεδίαση, πρακτικό και ευέλικτο χαρακτήρα, crossover DNA και 1.000άρι turbo κινητήρα. Πως τα καταφέρνει στην πράξη;

Τραβάει το βλέμμα
Το μήκους 4.140 χλστ. Kia Stonic βασίζεται ουσιαστικά στο Rio, ωστόσο ακολουθεί μια διαφορετική, πιο μυώδη και trendy, προσέγγιση (τονισμένη από τη χρωματική αντίθεση της οροφής) με ίδιο μεταξόνιο, αλλά μεγαλύτερο μήκος (+75 χλστ.) και ελάχιστα πιο υψηλή οροφή όντας αισθητικά πιο κοντά σε ένα κλασσικό μικρό χάτσμπακ, παρά σε ένα crossover. Είναι πραγματικά crossover; Η ελάχιστα πιο υψηλή από το Rio θέση οδήγησης σε κάνει να αναρωτιέσαι, όχι όμως και η απόσταση από το έδαφος με (στάνταρ) ζάντες 17 ιντσών είναι στα 183 χλστ.

Με 16.690 ευρώ και 7 χρόνια εγγύηση 
Το Kia Stonic με τους; 120 ίππους στην βασική έκδοση ΕΧ Optimum ξεκινάει από 16.690 ευρώ. Ο εξοπλισμός είναι καλός κι ένα πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων (αυτόματο φρένο, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, προειδοποίηση σύγκρουσης, αισθητήρα προσοχής οδηγού κλπ) το οποίο είναι έξτρα και κοστίζει 1.000 ευρώ. Μεγάλο ατού είναι η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto