ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

H ΕΛ.ΑΣ «πάτησε» mute σε ηχοσυστήματα και εξατμίσεις!

4.743 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2021)

Σαββατοκύριακο «φωτιά» ήταν αυτό που πέρασε για τα αυτοκίνητα με δυνατά ηχοσύστηματα και εξατμίσεις, τα οποία μπήκαν στο στόχαστρο της ελληνικής αστυνομίας, που πραγματοποίησε εκτεταμένους ελέγχους.

Εξόρμηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ 5 και 6 Ιουνίου 2021, από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στις περιοχές Πετρούπολης, Αγίας Βαρβάρας, καθώς και στην Πλατεία Λυκαβηττού, για την αντιμετώπιση του φαινομένου πρόκλησης υπερβολικών θορύβων από οχήματα με «τουμπανιασμένα» ηχοσυστήματα και πειραγμένες εξατμίσεις.
 
Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) βεβαιώθηκαν 12 διοικητικές παραβάσεις και συγκεκριμένα:
 

  • 3 για παρενόχληση λόγω πρόκλησης θορύβου από τη χρήση ηχητικού συστήματος,
  • 3 για παρενόχληση λόγω πρόκλησης θορύβου από αναποτελεσματικό σιγαστήρα,
  • 3 για μη προβλεπόμενους υαλοπίνακες (φιμέ),
  • 1 για επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων,
  • 1 για στέρηση νόμιμης πινακίδας κυκλοφορίας,
  • 1 άλλη παράβαση
 
Συνελήφθησαν πέντε οδηγοί εκ των οποίων, οι τέσσερις για διατάραξη κοινής ησυχίας και ένας για διατάραξη κοινής ησυχίας, επικίνδυνη οδήγηση και στέρηση ταξιδιωτικών εγγράφων. Επίσης όπως επισημαίνεται αφαιρέθηκαν τρεις άδειες ικανότητας οδήγησης, ισάριθμες, άδειες κυκλοφορίας οχημάτων και τέσσερα ζεύγη πινακίδων.
 
Η ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Mercedes
Audi