Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην εικόνα βλέπετε το πρωτότυπο EQA.

Ετοιμάζει 10 ηλεκτρικά μοντέλα η Mercedes

2.487 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2018)

Δέκα ηλεκτρικά μοντέλα σκοπεύει να λανσάρει η Mercedes η οποία οδεύει ολοταχώς προς τον δρόμο της ηλεκτροκίνησης.

Τα δέκα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αναλύονται σε τρία smart και επτά μοντέλο υπό το σήμα της Mercedes τα οποία όπως είναι γνωστό θα ανήκουν στην οικογένεια «EQ», με τα δύο αυτά γράμματα να χαρακτηρίζουν τα «πράσινα» μοντέλα της φίρμας.
 
Πιο αναλυτικά, τα τρία μοντέλα smart που πρόκειται να λανσαριστούν θα είναι δύο εκδόσεις (hard top και soft top) του ForTwo, καθώς και ένα ηλεκτροκίνητο ForFour, ενώ η Mercedes αναμένεται να συνοδεύσει την EQC, που πρώτοι σας παρουσιάσαμε πριν από λίγες ώρες, με ένα μικρότερο μοντέλο και συγκεκριμένα το EQA.
Μάλιστα όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στα ξένα μέσα ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes «θα υπάρξουν και αρκετά σεντάν στην οικογένεια EQ». Όπως στα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έτσι και στα ηλεκτρικά, η ονομασία των μοντέλων θα ξεκινούν από το EQA (που θα είναι το μικρότερο) και θα φτάνουν μέχρι το EQS που πρόκειται για ένα πολυτελές όχημα.
 
Το EQB αναμένεται να είναι ένα crossover, ενώ πολύ πιθανή είναι και η ύπαρξη ενός σεντάν με την ονομασία EQE, παράλληλα με ένα ακόμα SUV. Επιπλέον ένα ηλεκτρικό βαν βρίσκεται μέσα στα πλάνα της Mercedes το οποίο θα φέρει το λογότυπο EQV.
 
Αξίζει να αναφέρουμε κάποιες παρελθοντικές δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Mercedes, Dieter Zetsche, ο οποίος είχε δηλώσει πως περιμένει μέχρι το 2025 τα ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας να αντιπροσωπεύουν το 15 μέχρι το 25% της γκάμας, με τα δέκα μοντέλα να καλύπτουν το 60% της αγοράς.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως η ονομασία EQ θα επεκταθεί μέσω του ονόματος EQ Boost που θα δοθεί στα μοντέλα της Mercedes που θα χρησιμοποιούν το νέο 48βολτο ήπιο υβριδικό σύστημα, ενώ η νέα γενιά των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων που θα έρθουν μετά το τέλος του 2018 θα έχουν το λογότυπο EQ Power.  

Mercedes
ODIGOS AGORAS LINGLONG