Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

GP Μεγάλης Βρετανίας: Αφεντικό στο σπίτι του ο Hamilton

 Σχολιάστε 
2.384 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2024)
GP Μεγάλης Βρετανίας: Αφεντικό στο σπίτι του ο Hamilton
2 Φωτογραφίες »

- Νικητής μετά από καιρό ο Hamilton, μετά το χθεσινό 1-2 της Mercedes στις κατατακτήριες
- 9η νίκη στο Silverstone, 104 νίκες συνολικά μετρά ο Lewis Hamilton στην F1!
- Δεύτερος ο Max Verstappen που ξεκίνησε τέταρτος
- Τρίτος ο Lando Norris, εκτός αγώνα ο George Russel λόγω προβλήματος στα υδραυλικά της υβριδικής μονάδας

Νικητής μετά από καιρό ο Hamilton, μετά το χθεσινό 1-2 της Mercedes στις κατατακτήριες

Με τον καλύτερο τρόπο για τους Βρετανούς fans της Formula 1 ολοκληρώθηκε το Grand Prix της πίστας του Silverstone, καθώς είδαν τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton να παίρνει την καρό σημαία και τη νίκη. Όλα αυτά μια μέρα μετά το 1-2 της Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές στις οποίες οι πιλότοι του «αστεριού» είχαν δείξει τις προθέσεις τους.

9η νίκη στο Silverstone, 104 νίκες συνολικά μετρά ο Lewis Hamilton στην F1!

Αυτή ήταν η ένατη νίκη για τον Βρετανό στο Silverstone, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ νικών για έναν οδηγό στην ίδια πίστα στην ιστορία της F1. Επιπλέον, με αυτή τη νίκη ο Hamilton φτάνει τις 104 στην καριέρα του, μετά από μια μακρά αποχή από τον πρώτο σκαλί του podium. Για την ιστορία, θυμίζουμε πως τελευταία φορά που ο Hamilton είχε κερδίσει Grand Prix ήταν σχεδόν δυόμιση χρόνια πριν, ήτοι το Δεκέμβρη του 2021 στη Σαουδική Αραβία.


GP Μεγάλης Βρετανίας 2024 - Νίκη για τον Hamilton στην πατρίδα του
2 Φωτογραφίες »

GP Μεγάλης Βρετανίας 2024 - Νίκη για τον Hamilton στην πατρίδα του

Δεύτερος ο Max Verstappen που ξεκίνησε τέταρτος

Ο Max Verstappen αρκέστηκε αυτή τη φορά στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Συνοψίζοντας τα highlights του αγώνα, στον 15ο γύρο ο Norris προσπέρασε τον Verstappen, ενώ λίγο αργότερα έκανε το ίδιο και ο Piastri. Λίγους γύρους αργότερα και πιο συγκεκριμένα στον 18o επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά του καιρού και ξεκίνησε η βροχή, με αποτέλεσμα λίγο μετά οι δύο McLaren να προσπεράσουν τις Mercedes και να ηγηθούν του αγώνα για λίγο. Ωστόσο, κονταροχτυπήθηκαν και κατέληξαν σε 3η (Norris) και 4η (Piastri) θέση.

Κλείνοντας, ανάμεικτα μπορεί να πεις κανείς πως είναι τα συναισθήματα στους κύκλους της Mercedes, καθώς στον 34o γύρο είδαν τον pole man και επίσης Βρετανό, George Russell, να εγκαταλείπει τον αγώνα εξαιτίας κάποιου προβλήματος στο σύστημα ψύξης της W15.

Αποτελέσματα στο GP Μεγάλης Βρετανίας 2024

Toyota
KIA VANS IAA