Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Γερμανία: Μειώθηκε 0,35€/λτ. η τιμή της βενζίνης μέσα σε μια νύχτα!

Γερμανία: Μειώθηκε 0,35€/λτ. η τιμή της βενζίνης μέσα σε μια νύχτα!

17.543 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2022)

Πολύ φθηνότερα θα αγοράζουν τα καύσιμα τους οι Γερμανοί όλο το καλοκαίρι μετά την απόφαση της κυβέρνησής τους να μειώσει σημαντικά τους κρατικούς φόρους.

Μείωσαν τους φόρους, κατρακύλησε η τιμή των καυσίμων

Σημαντική μείωση στις τιμές των καυσίμων βλέπουν από σήμερα οι Γερμανοί πολίτες στα πρατήρια της γειτονιάς τους, μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να μειώσει τους κρατικούς φόρους στα υγρά καύσιμα. Η μείωση αυτή θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι.

H μείωση των κρατικών φόρων αποτελεί ένα μόνο μέτρο ανακούφισης των Γερμανών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια. Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση έχει μειώσει το αντίτιμο του μηνιαίου εισιτηρίου για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα 9 ευρώ το μήνα, επίσης για τους μήνες Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μειώθηκε η μέση τιμή της 95άρας κατά 35 λεπτά, κατά 17 λεπτά το diesel

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η απόφαση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η τιμή της 95άρας βενζίνης (Ε10 λέγεται στην Γερμανία γιατί περιέχει 10%  «πράσινη» αιθανόλη) κατά 35 λεπτά στο λίτρο και η τιμή του diesel κατά 17 λεπτά στο λίτρο. Το πρωί, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο πως η μέση τιμή της απλής βενζίνης στην Γερμανία διαμορφωνόταν, μετά τη μείωση, σε 1,85 ευρώ/λίτρο στην βενζίνη και σε 1,9 ευρώ/λίτρο στο diesel.

Αν και κάποιοι πρατηριούχοι φαίνεται πως δεν μείωσαν όσο θα περίμενε κανείς τις τιμές, θεωρείται πως η μεγάλη πλειοψηφία των πρατηρίων έχουν μειώσει σημαντικά τις τιμές τους σαν αποτέλεσμα του μεγάλου ενδιαφέροντος που δείχνουν οι πολίτες για το θέμα της ακρίβειας στα καύσιμα και του ανταγωνισμού.

Τρέχουν να γεμίσουν στην Γερμανία οι Ολλανδοί!

Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις, ολλανδικά μέσα αναφέρουν πως δεν είναι λίγοι οι Ολλανδοί που περνούν τα σύνορα για να γεμίσουν με καύσιμο τα αυτοκίνητά τους στην Γερμανία. Η Ολλανδία είναι ψηλά στην λίστα με τις χώρες που έχουν τις ακριβότερες τιμές καυσίμων στην Ευρώπη. Η απλή αμόλυβδη κοστίζει για παράδειγμα 2,44 ευρώ/λίτρο και το diesel 2,13 ευρώ/λίτρο. Στην Ελλάδα θυμίζουμε πως οι μέσες τιμές διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 2,28 ευρώ στην βενζίνη και στα 1,8 ευρώ/λίτρο (περιλαμβάνεται επιδότηση 15 λεπτών) στο πετρέλαιο κίνησης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
Citroen