Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Hyundai Ioniq 5: Tο καλύτερο ανάμεσα σε 500 (!) leasing deals

 Σχολιάστε 
1.114 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2024)
Hyundai Ioniq 5: Tο καλύτερο ανάμεσα σε 500 (!) leasing deals
2 Φωτογραφίες »

- Σε βάθος 4ετίας θα δώσεις για leasing το 60% του ποσού που θα έδινες να το αγοράσεις, 88% είναι ο μέσος όρος
- Φθηνότερο σε κόστος στην 4ετία ακόμα και από μικρά SUV (πχ VW T-Roc)
- Είναι το ηλεκτρικό μικρομεσαίο SUV με την μεγαλύτερη αυτονομία στο ταξίδι
- Έχει το πιο φαρδύ πίσω κάθισμα ανάμεσα σε όλα τα οικογενειακά SUV

Σε βάθος 4ετίας θα δώσεις για leasing το 60% του ποσού που θα έδινες να το αγοράσεις, 88% είναι ο μέσος όρος

Η απόκτηση ενός καινούριου αυτοκινήτου μέσω leasing κερδίζει τελευταία έδαφος, όμως το καίριο ερώτημα πίσω από τα ψιλά γράμματα είναι το πόσο κοστίζει στον αγοραστή και αν τελικά αξίζει!

Το AutoΤρίτη έχει την απάντηση. Συγκεντρώσαμε όλες τις τιμές leasing (μηνιαίο μίσθωμα) από τις μεγαλύτερες εταιρείες και έπειτα υπολογίσαμε το συνολικό κόστος leasing στην 4ετία (σ.σ. δηλαδή τα χρήματα που θα ξοδέψουμε: προκαταβολή, δόσεις και ΦΠΑ, αφού το ΦΠΑ του leasing δεν συμψηφίζεται). Επιπλέον, υπολογίσαμε το «Επί % Λιανικής», δηλαδή πόσα θα χρειαστεί να δώσει κανείς για leasing σε σχέση με τη λιανική τιμή αγοράς του αυτοκινήτου, ώστε να δούμε τι συμφέρει περισσότερο τελικά.

Συνολικά, πάνω από 500 προσφορές μπήκανε στο μικροσκόπιο. Και ανάμεσα σε αυτές βρήκαμε νικητή: Είναι το Hyundai Ioniq 5 N, το οποίο για να το αποκτήσεις με Leasing πρέπει να δώσεις 28.045 ευρώ στην 4ετία, ποσό που αντιστοιχεί στο 60% της λιανικής τιμής και είναι το χαμηλότερο ανάμεσα σε όλες τις προσφορές, όταν μάλιστα ο μ.ο. είναι στο 88%.

Φθηνότερο σε κόστος στην 4ετία ακόμα και από μικρά SUV (πχ VW T-Roc)

Πιο αναλυτικά, το Hyundai Ioniq 5 είναι σε leasing το καλύτερο μοντέλο στο επί % στην ελληνική αγορά στην πισωκίνητη έκδοση με τα 229 άλογα και την μπαταρία των 77 kWh στην εξοπλιστική έκδοση Distinctive. Συγκεκριμένα, με κόστος leasing σε βάθος τετραετίας 28.045 ευρώ με ΦΠΑ (αφού το ΦΠΑ στο leasing δεν συμψηφίζεται), το Ioniq 5 κοστίζει μόνο 60% του ποσού που θα πλήρωνες αν το αγόραζες κανονικά (44.160 ευρώ). Το ποσό των 28.045 ευρώ αναλύεται σε 311 ευρώ/μήνα + ΦΠΑ = 385 ευρώ/μήνα δόση και 8.000 ευρώ + ΦΠΑ = 9.920 ευρώ προκαταβολή, μια προσφορά που βρίσκουμε στην Avis για συμβόλαιο 48 μηνών, με το επιτρεπόμενο όριο χιλιομέτρων ανά έτος να φτάνει τα 20.000 χιλιόμετρα.
 

Μοντέλο Κόστος* leasing στην 4ετία με ΦΠΑ Επί % σε σχέση με την λιανική τιμή** Εταιρεία
Hyundai Ioniq 5 77kWh 229 PS 28.045 60% Avis

* Τι περιλαμβάνει το Κόστος leasing: Τα χρήματα που θα ξοδέψουμε σε μίσθωση αυτοκινήτου για 4 χρόνια (48 μήνες): Προκαταβολή, δόσεις και ΦΠΑ, αφού το ΦΠΑ του leasing δεν συμψηφίζεται
** Τι είναι το Επί % σε σχέση με την λιανική τιμή: Το ποσοστό των χρημάτων που θα πληρώσετε για leasing 4 ετών, σε σχέση το ποσό που θα πληρώνατε αν αγοράζατε το αυτοκίνητο.  


To Ioniq 5 σε leasing συμφέρει γιατί σε θα πληρώσεις μόνο το 60% της λιανικής του τιμής.
2 Φωτογραφίες »

To Ioniq 5 σε leasing συμφέρει γιατί σε θα πληρώσεις μόνο το 60% της λιανικής του τιμής.

Είναι το ηλεκτρικό μικρομεσαίο SUV με την μεγαλύτερη αυτονομία στο ταξίδι

Στην κατηγορία των μικρομεσαίων ηλεκτρικών SUV, σε σύνολο 21 μοντέλων που το AutoΤρίτη έχει δοκιμάσει, το Hyundai Ioniq 5 είναι το μοντέλο που έρχεται πρώτο σε αυτονομία στο ταξίδι. Αναλυτικότερα, με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να διανύσει 397 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο έχοντας κατανάλωση 19,4 kWh/100 χλμ.. Αυτό σημαίνει χοντρικά πως, αν ξεκινήσεις από Αθήνα, περνάς τα Τέμπη και φτάνεις μέχρι τον Πλαταμώνα. Αξίζει να σημειώσουμε πως το δεύτερο καλύτερο στην κατηγορία του έχει αυτονομία 379 χλμ, ενώ το χειρότερο κινήθηκε στον αυτοκινητόδρομο μόνο για 270 χλμ..

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
PEUGEOT