Τιμές με Leasing

Γιατί στάζει υγρό από τα αυτοκίνητα όταν έχει πολλή ζέστη;

1.594 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2024)
Γιατί στάζει υγρό από τα αυτοκίνητα όταν έχει πολλή ζέστη;

- Συμβαίνει κυρίως τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες
- Το υγρό είναι απλά νερό και δεν οφείλεται σε κάποια ζημιά
- Πρόκειται για την εξάτμιση του κλιματιστικού, όπως συμβαίνει και στο σπίτι

Συμβαίνει κυρίως τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες

Πιθανότατα να έχεις προσέξει καθώς κινούνται στην κίνηση τα αυτοκίνητα, όπου μείνει ένα αυτοκίνητο σε λειτουργία να αφήνει μια στάμπα διάφανου υγρού. Δεν πρόκειται για στάμπα λαδιού, που είναι σκουρόχρωμη, ούτε για πράσινο υγρό που θα είναι παραφλού. Το υγρό αυτό είναι διάφανο και άοσμο και εμφανίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως όταν έχει ζέστη.

Το υγρό είναι απλά νερό και δεν οφείλεται σε κάποια ζημιά

Πρόκειται για νερό. Σκέτο, καθαρό νεράκι, που η παρουσία του κάτω από το αυτοκίνητο δεν οφείλεται σε κάποια ζημιά και είναι απόλυτα φυσιολογική. Μάλιστα, τα αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα να στάζουν νερό σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, όταν λειτουργεί το κλιματιστικό.

Πρόκειται για την εξάτμιση του κλιματιστικού, όπως συμβαίνει και στο σπίτι

Τα κλιματιστικά όταν λειτουργούν παίρνουν τον ζεστό αέρα και τον επιστρέφουν κρύο, απομακρύνοντας την υγρασία από αυτόν. Κατά τη λειτουργία τους παράγουν συμπύκνωση (το γνωστό νερό που αναφέραμε παραπάνω) που  πρέπει να αποστραγγιστεί, από το χώρο. Στα οικιακά κλιματιστικά, το συμπύκνωμα φεύγει από το χώρο με τους γνωστούς σε όλους μας σωλήνες, που στάζουν έξω από τα σπίτια και τα μπαλκόνια. Το ίδιο συμβαίνει και στο αυτοκίνητο.

Στα περισσότερα αυτοκίνητα, αυτός ο σωλήνας βρίσκεται μπροστά από τα πόδια του συνοδηγού, ενώ ορισμένα μεγαλύτερα αυτοκίνητα έχουν και δεύτερη «εξάτμιση» για το κλιματιστικό στο πίσω μέρος του οχήματος. Τέλος, στο ίδιο φαινόμενο οφείλεται το νερό που τυχόν βγαίνει τους χειμερινούς κυρίως μήνες από την εξάτμιση του αυτοκινήτου, τα πρώτα λεπτά λειτουργίας του κινητήρα.

JEEP
LINGLONG PAGOSMIOS PAIKTHS