Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Dongfeng Box & Voyah Courage - Οι Κινέζοι στοχεύουν την Ευρώπη με 2 νέα μοντέλα

1.139 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2024)
Dongfeng Box & Voyah Courage - Οι Κινέζοι στοχεύουν την Ευρώπη με 2 νέα μοντέλα

- Η κινεζική Dongfeng θέλει να επεκτείνει τις πωλήσεις της σε όλη την Ευρώπη
- Ξεκινά με το ηλεκτρικό μικρό Donfeng Box που θέλει να κοντράρει Renault 5 και Citroen e-C3
- Το Box διαθέτει οθόνη 12,8 ιντσών και φουτουριστικό στυλ
- Το Voyage Courage θα αποτελέσει την απάντηση της Dongfeng στο Tesla Model Y

Η Dongfeng θέλει να επεκτείνει τις πωλήσεις της σε όλη την Ευρώπη

Η Dongfeng, τα μοντέλα της κινεζικής μάρκας που θα έρθουν στην Ελλάδα μέσα στο επόμενο διάστημα απο το Spanos Group, έχει θέσει στόχο να επεκτείνει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη και σκοπεύει να το κάνει αυτό με δύο νέα μοντέλα. Το πρώτο είναι το ηλεκτροκίνητο Dongfeng Box, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να πωλείται στις Σκανδιναβικές χώρες, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, ενώ στόχος των Κινέζων είναι να επεκταθούν έως το τέλος της χρονιάς σε Ιταλία, Ελβετία, Ισπανία και Γερμανία. Στην τελευταία μάλιστα, οι πωλήσεις θα αρχίσουν από το τελευταίο τέταρτο του 2024. Το δεύτερο ηλεκτρικό με το οποίο θέλει να μπει στις ευρωπαϊκές αγορές η Dongfeng, ακούει στο όνομα Courage και πρόκειται για το μεσαίο SUV της Voyah, της premium θυγατρικής μάρκας του ομίλου, το οποίο σύμφωνα με τους Κινέζους αποτελεί την απάντηση της Dongfeng στο Tesla Model Y.

Ξεκινά με το ηλεκτρικό μικρό Donfeng Box που θέλει να κοντράρει Renault 5 και Citroen e-C3

To ηλεκτροκίνητο «μικρό» Dongfeng Box, έχει στόχο να «κοντράρει» τα Renault 5 και Citroen e-C3. Στη βασική του έκδοση φοράει μια 32.5 kWh μπαταρία, έχει 180 χιλιόμετρα αυτονομία και κοστίζει κάτω από 25.000 ευρώ (αναλόγως βέβαια και τα μέτρα της Ε.Ε για τα κινέζικα ηλεκτρικά), ενώ είναι κοντά σε διαστάσεις στον άμεσο ανταγωνισμό των Renault 5, Citroen e-C3, Fiat Grande Panda και του Leapmotor T03, που πουλάει η Stellantis.

Το Box διαθέτει οθόνη 12,8 ιντσών και φουτουριστικό στυλ

Για να κοντράρει τον ανταγωνισμό, η Dongfeng αναβάθμισε το Box στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Οι Κινέζοι έδωσαν στο «μικρό» ηλεκτρικό πόλης φουτουριστική εμφάνιση στο εξωτερικό και μια δόση πολυτέλειας στο εσωτερικό με πλήρως αναδιπλούμενα καθίσματα, μεγάλη οθόνη 12,8 ιντσών για το infotainment, και δίνουν επιλογές στον αγοραστή για λειτουργίες αυτόματου παρκαρίσματος, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας αλλά και adaptive cruise control. Η κινεζική μάρκα ανακοίνωσε, ότι ήδη 2000 παρτίδες του Box είναι καθοδόν για Ευρώπη.

Το Voyah Courage θα αποτελέσει την απάντηση της Dongfeng στο Tesla Model Y

Το δεύτερο ηλεκτρικό το οποίο θα φέρει στην Ευρώπη η Dongfeng, είναι το Courage SUV της πολυτελούς θυγατρικής της, της Voyah. Αυτό θα ξεκινάει από 50.000 ευρώ στην Ευρώπη, ενώ στη βασική έκδοση θα φοράει μια μπαταρία 80kWh με αυτονομία 470 χλμ. και ένα μοτέρ 285 ίππων με κίνηση στους πίσω τροχούς. Μάλιστα θα βγει και άλλη έκδοση με 440 χλμ. αυτονομία και τετρακίνηση. Το Courage θα είναι η απάντηση της Dongfeng στο Tesla Model Y, παρόλο που θα είναι κοντύτερο και στενότερο.

Toyota
SEAT XENOIASTOI