Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Fiat αποκάλυψε το νέο Grande Panda!

 Σχολιάστε 
35.205 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2024)
Η Fiat αποκάλυψε το νέο Grande Panda!
18 Φωτογραφίες »

- Στην κατηγορία των μικρών με μήκος 3,99 μέτρα.
- Θα προσφέρεται ως ήπια υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό.
- Με pixel φώτα και τετραγωνισμένη σχεδίαση.
- Θα πωλείται μαζί με το Pandina.

Θα πωλείται μαζί με το Pandina

Λίγο μετά την δημοσίευση των πρώτων teaser του νέου Panda, η Fiat προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη των πρώτων εικόνων του νέου της μοντέλου. Έχοντας την ονομασία Fiat Grande Panda, το μοντέλο έρχεται με σχεδίαση που το κάνει να ξεχωρίζει, ως μία νέα προσθήκη στην γκάμα της ιταλικής μάρκας και όχι ως αντικατάσταση του τρέχοντος Panda, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρεται τουλάχιστον έως το 2027 μέσω του Pandina.

Στην κατηγορία των μικρών με μήκος 3,99 μέτρα

Όπως υποδηλώνει το όνομα του νεοφερμένου Grande Panda, είναι πολύ μεγαλύτερο από το τρέχον. Γι' αυτό και το νέο Fiat Grande Panda με μήκος 3,99 μέτρα κατατάσσεται στην κατηγορία των μικρών, αφήνοντας στην κατηγορία των μίνι το σημερινό Panda, που κυκλοφόρησε το 2011.

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες επίσημες εικόνες

Στις πρώτες επίσημες εικόνες που κυκλοφόρησε η Fiat, βλέπουμε πως το Grande Panda αγκαλιάζει μία διαφορετική σχεδίαση από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα με πολλές κάθετες γραμμές, που ξεφεύγουν από τις καμπύλες τις οποίες βλέπουμε στην πλειοψηφία των αυτοκινήτων. Το ίδιο ισχύει και για τα φωτιστικά σώματα, τα οποία υιοθετούν το μοτίβο των pixel. Οι ζάντες έχουν μέγεθος 17 ιντσών, ενώ ακριβώς από πάνω τους, η πλαστική επένδυση γύρω από τους θόλους των τροχών κάνει το Grande Panda να φαίνεται πιο στιβαρό, όπως και οι ράγες οροφής. Αντί να χρησιμοποιείται ένα παλιομοδίτικο σήμα στο πίσω μέρος, η ονομασία της μάρκας θα εμφανίζεται χαραγμένη με μεγάλα γράμματα στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Επίσης η ονομασία «Panda» βρίσκεται σε κοινή θέα στη μαύρη οριζόντια λωρίδα που συνδέει τα πίσω φώτα.

Θα πωλείται ως ήπια υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό

Το Grande Panda είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα Smart Car της Stellantis και πρωτοείδαμε μέσω του νέου Citroen C3. Θα πωλείται ως ήπια υβριδικό και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην ήπια υβριδική έκδοση 48βολτ θα βρίσκεται ο τρικύλινδρος turbo-βενζινοκινητήρας 1.2 λτρ. PureTech συνδυαστικά με το 6τάχυτο e-DCS6 κιβώτιο, που ενσωματώνει ηλεκτρικό μοτέρ. Το  100% ηλεκτρικό, Grande Panda, θα υιοθετήσει την ονομασία Grande Panda Ε. Θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων που θα αντλεί ενέργεια από μπαταρία λιθίου 44 kWh για αυτονομία 320 χιλιόμετρα. Το ηλεκτρικό Grande Panda Ε θα είναι διαθέσιμο εξαρχής, αλλά στη συνέχεια θα αποκτήσει και μία ακόμα έκδοση, που θα βρεθεί στη βάση της ηλεκτρικής γκάμας. Αυτή θα έχει ισχύ περίπου 80 ίππους, μπαταρία περίπου 30-35 kWh και αυτονομία περί τα 200 χιλιόμετρα. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
Autotriti.gr