Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η νέα αρχιτεκτονική από ίνες άνθρακα αποκαλύφθηκε μόνο σε μία εικόνα.

Η αρχιτεκτονική για υβριδικά της McLaren

1.532 Επισκέψεις στο άρθρο (25/8/2020)

Αυτό είναι το νέο πλαίσιο που θα υποστηρίξει την επόμενη γενιά των μοντέλων της McLaren, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που ετοιμάζει η βρετανική φίρμα.


Η νέα αρχιτεκτονική από ίνες άνθρακα αποκαλύφθηκε μόνο σε μία εικόνα και στην πραγματικότητα αντικαθιστά την παρελθοντική πλέον πλατφόρμα που έχει υποστηρίξει τα αυτοκίνητα παραγωγής της McLaren, από την αρχική MP4-12C, έχοντας βεβαίως λάβει κάποιες ενημερώσεις. Η νέα αρχιτεκτονική θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο στο Σέφιλντ και θα χρησιμοποιηθεί πρώτα στο επόμενο supercar της McLaren που θα αντικαταστήσει τα μοντέλα 570 και αναμένεται το επόμενο έτος.
 
Το νέο πλαίσιο δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να χωρέσει τις μπαταρίες και τα ηλεκτρικά που απαιτούνται για τα υβριδικά μοντέλα. Σύμφωνα με την εταιρεία περιλαμβάνει νέες τεχνικές εξοικονόμησης βάρους που έχουν σχεδιαστεί για να αντισταθμίσουν το επιπλέον βάρος που συνοδεύει αυτά τα εξαρτήματα. Η McLaren λέει ότι το πρώτο υβριδικό supercar που βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική θα φτάσει το 2021 και θα είναι ένα βασικό μοντέλο για τη μάρκα.
 
Το αφεντικό της McLaren Automotive, Mike Flewitt, περιέγραψε το νέο πλαίσιο ως «επαναστατικό όσο το MonoCell που παρουσιάσαμε με τη 12C, όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά να κατασκευάζουμε οχήματα πριν από μια δεκαετία».
 
Από κει και πέρα να σημειώσουμε πως η βρετανική φίρμα συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του νέου της υβριδικού μοντέλου που θα αντικαταστήσει την 570S. Δεν έχουν αποκαλυφθεί τεχνικές λεπτομέρειες για την υβριδική McLaren, αλλά πιθανότατα θα χρησιμοποιεί ένα twin-turbo V6 κινητήρα ενώ φυσικά θα ενισχύεται και από ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Hyundai
NISSAN