Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Η Mercedes-AMG GT Black Series έφτασε τα 1.111 άλογα

2.589 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2021)

Mε V8 μοτέρ, που χάρη στις βελτιώσεις έχει φτάσει τα 1.111 άλογα σε ιπποδύναμη και κίνηση στον «σωστό» άξονα, αυτή η Mercedes-AMG GT Black Series μπορεί να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.


Όταν η Mercedes-AMG παρουσίασε την GT το 2015, η ιπποδύναμή της δεν ξεπερνούσε τα 500 άλογα. Χάρη ωστόσο στις νέες εκδόσεις που παρουσίασε η μάρκα με έμβλημα το αστέρι, με κορυφαία την Black Series που λανσαρίστηκε την περασμένη χρονιά, η ιπποδύναμη του μοντέλου έφτασε τα 730 άλογα και τα 800 Nm ροπής.

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Opus όμως δεν φαίνεται πως έμεινε ευχαριστημένος και για αυτό αποφάσισε να αναβαθμίσει το μοντέλο και να φτάσει την ιπποδύναμή του στα 1.111 άλογα. Η τεράστια ισχύς σε συνδυασμό πως η κίνηση συνεχίζει να μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό αυτοκίνητο.

Για να φτάσει η ιπποδύναμη σε τέτοιο επίπεδο, ο οίκος έδωσε στο μοντέλο νέους υπερτροφοδότες, σφυρήλατα πιστόνια, νέα έμβολα, πιο αποδοτική αντλία καυσίμου, αναβαθμισμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και νέο σύστημα εξάτμισης που, δυστυχώς, του αφαιρεί το δικαίωμα να κινείται στους δημόσιους δρόμους της Ευρώπης. Σε όσους ωστόσο θέλουν να διατηρήσουν το αυτοκίνητο road-legal, προσφέρονται και άλλα πακέτα αναβαθμίσεων στα 1.000, τα 925 και τα 825 άλογα.

Ο οίκος ανακοινώνει πως έχει τοποθετήσει «δικλείδες» ασφαλείας στην λειτουργία του κιβωτίου και του κινητήρα, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία τους. Η Οpus τονίζει επίσης πως η τεράστια ισχύς που παράγεται από τον V8 κινητήρα ξεδιπλώνεται γραμμικά, όπως ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ.

Τα πακέτα των 1.000 και των 1.111 ίππων θα λανσαριστούν τον Ιούνιο ενώ αυτά των 920 και 825 ίππων θα γίνουν διαθέσιμα τον Απρίλιο.
 

HUYNDAI
MICHELIN PILOT 5