ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Stellantis θα ξεκινήσει να δοκιμάζει μπαταρίες στερεάς κατάστασης!

1.084 Επισκέψεις στο άρθρο (24/10/2024)
Η Stellantis θα ξεκινήσει να δοκιμάζει μπαταρίες στερεάς κατάστασης!

- Θα δοκιμαστούν στο Dodge Charger Daytona.
- Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα αυξήσουν πολύ την αυτονομία.
- Alfa Romeo και Jeep από τις μάρκες που θα έχουν προτεραιότητα στις μπαταρίες.

Θα δοκιμαστούν στο Dodge Charger Daytona

Η Stellantis συνεχίζει να εργάζεται για τον πλήρη εξηλεκτρισμό των μαρκών της και ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι δοκιμές των μπαταριών στερεάς κατάστασης. Όπως έκανε γνωστό ο αυτοκινητιστικός «κολοσσός» των 14 μακρών, θα ξεκινήσει να δοκιμάζει στους δρόμους τις νέες μπαταρίες από το 2026, τις οποίες και θα εγκαταστήσει σε έναν στόλο από Dodge Charger Daytona.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα αυξήσουν πολύ την αυτονομία

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης τις οποίες θα δοκιμάσει η Stellantis, κατασκευάζονται από την αμερικανική start-up εταιρεία, Factorial. Λέγεται πως έχουν ενεργειακή πυκνότητα μεγαλύτερη από 390 Wh/κιλό, αριθμός σημαντικά βελτιωμένος με αυτό των περίπου 270 Wh/κιλό, που συναντούμε σε πολλές σημερινές μπαταρίες ιόντων λιθίου. Είναι άλλωστε γνωστό πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα κερδίσουν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα σε αυτονομία, φτάνοντας ακόμα και τα 1.500 χλμ.

Alfa Romeo και Jeep θα έχουν προτεραιότητα στις μπαταρίες

Όπως προαναφέραμε, μόλις ετοιμαστούν οι μπαταρίες, η Stellantis θα τις τοποθετήσει σε έναν στόλο Dodge Charger Daytona. Μέσω του νέου σπορ αυτοκινήτου θα μπορέσει να τεστάρει αλλά και να επικυρώσει στη συνέχεια βασικά στοιχεία όπως η απόδοσή και η αντοχή τους σε πραγματικές συνθήκες και όχι εργαστηριακές. Ο Όμιλος είπε πως τα μεσαία και μεγάλα αυτοκίνητα που βασίζονται στην πλατφόρμα STLA Large (από τις Alfa Romeo, Maserati, Jeep, Dodge και Chrysler) θα έχουν προτεραιότητα για τις νέες μπαταρίες.

Η Toyota ετοιμάζει ίδιες μπαταρίες, αλλά και κινέζικες μάρκες

Μετά από αυτή την επίσημη ανακοίνωση η Stellantis μπήκε και αυτή στο... κλαμπ των εταιρειών που εργάζονται πάνω στο συγκεκριμένο τομέα. Θυμίζουμε πως πολύ νωρίτερα η Toyota έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει τις δικές της μπαταρίες στερεάς κατάστασης, όπως και πολλές κινέζικες μάρκες. Τελευταία από αυτές χρονικά ήταν η Chery, υποστηρίζοντας πως οι δικές της μπαταρίες θα είναι διαθέσιμες από το 2026 και θα προσφέρουν στα μοντέλα της έως και 1.500 χιλιόμετρα αυτονομία με μία μόνο φόρτιση.

FORD
ODIGOS NEXEN