Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
8 φωτογραφίες »

Tο e.Go Life.

Η πλήρης γκάμα αυτοκινήτων της Next.e.GO

19.877 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2020)

Αυτά είναι όλα τα αυτοκίνητα που έχει αναπτύξει η Next.e.GO, η γερμανική εταιρεία που θα φτιάξει το νέο της εργοστάσιο στην χώρα μας. Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον;

Η γερμανική εταιρεία Next.e.GO Mobile SE, που εδρεύει στο Ααχεν, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός  από το βήμα της Βουλής θα κατασκευάσει στην χώρα μας ένα νέο εργοστάσιο για την συναρμολόγηση και κατασκευή των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Ποια είναι όμως αυτά; Πάμε να τα γνωρίσουμε.

Το μοναδικό αυτοκίνητο παραγωγής που έχει αυτή την στιγμή στην γκάμα της η γερμανική φίρμα είναι το e.Go Life. Το μοντέλο αυτό είναι λίγο μικρότερο από ένα Fiat 500, μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις. Η πρώτη και βασική έκδοση εξοπλίζεται με μια μπαταρία 14,9 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 27 ίππων με την ηλεκτρική του αυτονομία να φτάνει τα 121 χιλιόμετρα. Η τιμή ξεκινά στην Γερμανία από 15.900 ευρώ. Η μεσαία έκδοση εξοπλίζεται με μια μπαταρία 17,9 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 54 ίππων και αυτονομία 142 χιλιομέτρων με τιμή από 17.400 ευρώ ενώ η κορυφαία έκδοση προσφέρεται με μπαταρία 23,9 kWh, ηλεκτρικό μοτέρ 80 ίππων, αυτονομία 184 χιλιομέτρων και τιμή από 19.900 ευρώ. Στόχος της εταιρείας είναι να κατασκευάζει το 2022 100.000 αυτοκίνητα το χρόνο.



Το δεύτερο αυτοκίνητο που έχει αναπτύξει η Next.e.GO Mobile SE είναι το e.Go Life Sport και αποτελεί ουσιαστικά στην σπορ έκδοση του e.Go Life. Το αυτοκίνητο αυτό εξοπλίζεται με μεγαλύτερους τροχούς (17 ή 18 ιντσών), έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους, νέα ανάρτηση και υιοθετεί πιο επιθετική εμφάνιση (πιο μυώδεις θόλους, πίσω διαχύτη και πίσω αεροτομή) που βελτιώνει ταυτόχρονα την αεροδυναμική του. Η ισχύς πηγάζει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 80 kW και μια μπαταρία με χωρητικότητα 30 kWh.

To e.Go Life Sport.

To e.Go Life Sport.




Το τρίτο μοντέλο πάνω στο οποίο έχει εργαστεί η φίρμα είναι το e.GO Life Concept Cross, ένα CUV (City Utility Vehicle) με μεγάλη απόσταση από το έδαφος που μπορεί να κινηθεί με ευκολία τόσο μέσα στην πόλη όσο και σε off-road διαδρομές. Η εξωτερική του σχεδίαση είναι πιο σκληραγωγημένη χάρη στα μαύρα προστατευτικά στους θόλους και τα off-road ελαστικά ενώ το μάτι πέφτει επίσης στα μαρσπιέ στο μπροστινό και το πίσω μέρος. Το εσωτερικό του είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλώσιμα υλικά ενώ η εταιρεία ισχυρίζεται πως ο οδηγός θα μείνει ευχαριστημένος από τους χώρους που προσφέρει το αυτοκίνητο και από την υψηλή θέση οδήγησης.

To e.GO Life Concept Cross.

To e.GO Life Concept Cross.



 
Αυτή την στιγμή, μόνο το e.Go Life βρίσκεται προς πώληση, αφού τα e.Go Life Sport και e.GO Life Concept Cross δεν έχουν πάρει ακόμα homologation. Ο σχεδιασμός της Next e.go προβλέπει την παραγωγή 30.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το εργοστάσιο της Ελλάδας. 

Mercedes
OPEL